У Львові відбудеться «Фестиваль партнерства - 2013»

31 липня голова постійної комісії з питань євроінтеграції, транскордонного співробітництва та зв’язків з українцями за кордоном Львівської обласної ради Павло Хобзей та депутат облради, член постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації обласної ради Орест Шейка взяли участь у  нараді щодо підготовки до проведення у Львові „Фестивалю партнерства - 2013”.

На нараді були присутні представники від організаторів фестивалю, серед яких – Генеральне консульство Республіки Польщі у Львові, Львівська обласна рада, Львівська міська рада та Львівська обласна державна адміністрація.

„Фестиваль партнерства - 2013” проходитиме у Львові 13-15 вересня. До участі у ньому запросили Сілезьке, Малопольське, Люблінське, Мазовецьке та Підкарпатське воєводства, а також Варміно-Мазурське та Лодзьке воєводства, які не є партнерами Львівщини, але зацікавлені у співпраці, зокрема міста Ряшів, Вроцлав, Лодзь, Люблін, Перемишль, Краків, а також місто Кєльце.

У рамках фестивалю, окрім мистецької програми та промоційних палаток на площі Ринок, планується проведення круглого столу за участю керівників регіонів-партнерів для обговорення актуальних проблем співпраці.

Також у програмі фестивалю буде презентовано спільний україно-польський проект збереження архітектурних пам’яток „Дерев’яні церкви карпатського регіону України та Польщі”, що внесені до Списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Нагадаємо, що фестиваль партнерства відбувся у Львові уперше 15-16 вересня минулого року з ініціативи Генерального Консульства Республіки Польща у Львові і став важливим елементом заходів з відзначення 25-річчя польського консульського представництва у Львові. Ідеєю цього заходу було наочно продемонструвати потенціал партнерства мешканцям та гостям міста. Основна частина цього культурного заходу відбувалася на площі Ринок у Львові, де на літній сцені з презентували польські та українські колективи.

Свої «культурні візитки» привезли до Львова міста Вроцлав, Лодзь, Ряшів, Люблін, Перемишль, Люблінське, Сілезьке, Вармінсько-Мазурське, Малопольське та Підкарпатське воєводства.

Під час фестивалю відбулися офіційні зустрічі з першими особами області та Львова. Також у його рамках пройшли ділові зустрічі польських тур-операторів із львівськими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: