На водіїв АТП-1 знову тиснуть (відео)

Після виступу у прямому ефірі програми журналістських розслідувань «Народний контроль» 24 липня на телеканалі ZIK проти водіїв комунального перевізника АТП-1, які наважилися відкрито розповісти про зловживання свого керівника Михайла Сидоровича, тіньові схеми на підприємстві, почалися репресії.

Про це заявляють самі шофери.

«Нас без пояснень почали знімати з машин, – розповів Ігор, водій АТП-1, який був присутній на програмі «Народного контролю». – Я три роки їздив, а тепер мене з машини знімають. Після передачі мене переводять на інший рейс».

Нагадаємо, минулого тижня прокуратура розпочала два кримінальні провадження проти АТП-1. Одне – за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами, що призвели до незаконних видатків на суму у понад 460 тисяч гривень, які були здійснені через завищення вартості пального.  Інше – через грубе порушення керівництвом АТП законодавства про працю.

«Керівництво АТП-1, міський голова, який особисто патронує цю ситуацію, змушені вжити заходів, щоб водії, по-перше, почали працювали в нормальних умовах, отримувати офіційну зарплату. Депутати, громада будемо вимагати в керівництва АТП-1 виконувати вимогу щодо належної оплати праці водіям», – зазначив Валерій Веремчук, депутат ЛМР.

Водночас мер Львова Андрій Садовий, попри всі факти, які виклали журналісти, рішення депутатської комісії та заяви прокуратури, каже: на підприємстві проблем немає. Остаточні результати перевірки державна фінансова інспекція оприлюднить 5 серпня.

«Попри попередження депутатів, журналістів і надалі контролювати ситуацію на АТП-1, там розпочалися репресії проти водіїв, – зазначив автор та ведучий програми «Народний контроль» Дмитро Добродомов. – «Кращої» реакції на підприємстві не змогли вигадати. При цьому дивує й позиція міського голови Андрія Садового, який не дочекавшись висновків державної фінансової інспекції, результатів розслідування прокуратури, почав «відбілювати» підприємство. Зокрема, він заявив, що не потерпить очорнення та обливання брудом перевізника. Я ж можу сказати: журналісти «Народного контролю» відповідають за правдивість усіх фактів щодо АТП-1, які виявили за час своїх розслідувань», – резюмує Дмитро Добродомов.

Нагадаємо, саме розслідування програми журналістських розслідувань «Народний контроль» на телеканалі ZIK, які довели абсолютну безпідставність росту тарифу у маршрутках Львова, викликало потужну ланцюгову реакцію. Наведеними фактами зловживань з боку АТП-1 зацікавилися депутати ЛМР. Вони створили спеціальну комісію, що взялася за вивчення роботи комунального підприємства, яке на сьогодні контролює майже половину транспортних перевезень у Львові. Зокрема, комісія з’ясувала, що щодня на АТП-1 крутяться 200 тисяч тіньових коштів.

На сесії ЛМР 18 липня голова контрольної депутатської комісії з перевірки діяльності ЛК АТП №1, депутат Валерій Веремчук поінформував, що комісія під час своєї роботи виявила факти, які дають підстави говорити про тіньовий обіг коштів на АТП №1. Зокрема, комісія з’ясувала, що щодня на АТП-1 крутяться 200 тисяч тіньових коштів.

Натомість міський голова Львова не був присутнім у сесійній залі під час цього. Андрій Садовий у цей час в коментарі журналістам вкотре наголошував, що йому ніякої підтверджуючої документації щодо порушень на АТП-1 не надавали. Відповідаючи на запитання, чи зважатиме він на результати роботи депутатської комісії, Садовий зазначив: «Думаю, там політиканства 99%. А якщо є якесь здорове зерно, я до нього прислухаюсь».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: