У Львові покажуть "Бій за гору Маківку"

7 серпня 2013 року продовжується показ документально- історичних фільмів про визначні події історії України та стрічок, що формують історичну пам’ять українців із циклу «Історія в кадрі» в рамках реалізації спільного проекту Громадського руху «Зарваницька ініціатива», Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького" та Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Покази відбуваються щосереди з 15-00 до 16-00 у приміщенні ЛОУНБ (читальний зал) за адресою: м. Львів, просп. Шевченка, 13

7 серпня демонструється документальний фільм “Бій за гору Маківка” (2010) ч. 1

Випущено: Україна
Рік виходу: 2010
Режисери: Любомир Горбач та Андрій Тур’янський

Про фільм:
Фільм відзнятий з нагоди 95-ї річниці переможного бою Легіону Українських Січових Стрільців над російськими окупантами. Саме на Маківці весною 1915 року під час Першої світової війни відбулася низка боїв УСС із регулярними частинами російської імператорської армії.

За даними uk.wikipedia.org:
Бої за гору Маківку — запеклі позиційні бої, що точилися з 29 квітня до 4 травня 1915 року, у ході Першої Світової війни, на східному фронті, в Карпатах між підрозділами австо-угорської 55-ї піхотної дівізії І. фон Фляйшнера (до складу якої входили 7 сотень 1-го та 2-го куренів УСС) та російськими військами 78-ї піхотної дивізії генерала Альфтана.

Мова: українська
Тривалість: 00:55:54

Слава Україні та її Героям!

Запрошуємо всіх бажаючих в бібліотечний кінозал.
Адміністрація

Контакт: “Зарваницька ініціатива”, Юрко Антоняк 0503706632, [email protected]

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: