На пошті працюватиме єдиний уніфікований перелік адміністративних послуг

У Садового пояснили, як збиратимуть кошти за паркування у центрі міста
У межах пілотного проекту плата за паркування у центральній частині міста зросте до 8 та 6 грн/год Відповідно до ухвали сесії ЛМР, у Львові на 3 місяці змінять плату за паркування у центральній частині міста. Так, вартість паркування на закритих паркувальних майданчиках вул.Валовій складатиме 8 грн/год., а на відкритих — до 6 грн/год. Такі тарифи діятимуть з 1 квітня до 1 липня цього року.

14 серпня перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич провів нараду щодо створення Центрів надання адміністративних послуг із заступниками голів райдержадміністрацій та міст обласного значення і представниками територіальних управлінь центральних органів виконавчої влади, які відповідальні за виконання Закону України «Про адміністративні послуги», повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Під час наради Богдан Матолич наголосив, що введення в дію Закону України «Про адміністративні послуги» – це продовження реформаторського курсу Президента України та Уряду. Цим Законом визначено правові засади реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб у сфері надання адміністративних послуг.

Нагадаємо, відповідно до доручення Президента України необхідно забезпечити створення центрів надання адміністративних послуг до 1 листопада 2013 року. Державним бюджетом передбачено фінансування на створення таких центрів кожною райдержадміністрацією та містом обласного значення.

Богдан Матолич зазначив, що завдання влади максимально спростити надання всіх послуг для громадян і, особливо, для бізнесу.

«Ми спільно маємо відпрацювати алгоритм роботи з метою уникнення черг. Тобто, визначити необхідну кількість годин прийому, час на опрацювання документів та інші параметри для якісного і швидкого надання адміністративних послуг», – сказав Б.Матолич.

Також під час наради директор департаменту економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та промисловості облдержадміністрації Денис Шмигаль доповів про проведену роботу з організації створення Центрів надання адміністративних послуг на території області.

Так, є сформований єдиний уніфікований перелік адміністративних послуг, які повинні надаватись у всіх відділеннях поштового зв’язку України, затверджений Віце-прем’єр-міністром України та Генеральним директором УДППЗ «Укрпошта» і вже з 1 вересня він буде працювати в обов’язковому порядку всюди – у 701 відділенні поштового зв’язку.

За результатами проведеної наради Богдан Матолич дав відповідні доручення щодо безумовного виконання норм закону України «Про адміністративні послуги» та створенні центрів надання адміністративних послуг до 1 листопада 2013 року.

 

Довідка:

Закон України «Про адміністративні послуги» від 6 вересня 2012 року № 5203-VI вступив в дію 7 жовтня 2012 року.

Основні аспекти Закону: чітке визначення терміну „адміністративна послуга”; встановлення виключно законами переліку адміністративних послуг, вимог до їх надання; переліку та вимог до документів, необхідних для отримання адміністративної послуги; платності або безоплатності; граничного строку надання адміністративної послуги; переліку підстав для відмови у наданні адміністративної послуги; введення поняття „адміністративний збір” як єдиної плати за адміністративну послугу; заборона надання інших платних послуг органами влади (ксерокопіювання, консультування тощо), крім адміністративних; заборона делегувати суб’єктам господарювання повноважень із надання адміністративних послуг; законодавча заборона вимагати документи та інформацію, якою вже володіють суб’єкти надання адміністративних послуг, або яку вони можуть отримати самостійно.

Адміністративна послуга – результат здійснення владних повноважень суб’єктом надання адміністративних послуг за заявою фізичної або юридичної особи, спрямований на набуття, зміну чи припинення прав та/або обов’язків такої особи відповідно до закону.

Центр надання адміністративних послуг – це постійно діючий робочий орган або структурний підрозділ виконавчого органу міської, селищної ради або Київської, Севастопольської міської державної адміністрації, районної, районної у містах Києві, Севастополі державної адміністрації, в якому надаються адміністративні послуги через адміністратора шляхом його взаємодії з суб’єктами надання адміністративних послуг.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: