Пам'яті Ігоря Білозіра у Львові відкрили фотовиставку (Фото)

Сьогодні, 19 серпня, у Львові відкрили фотовиставку світлин, на яких - життя і творчість відомого композитора, виконавця, народного артиста України Ігоря Білозіра. Автор фото - товариш родини Білозір, знаний львівський фотограф Володимир Дубас.

Відкриття виставки зібрало родину і численних друзів композитора. На фото - усміхнений молодий Ігор Білозір. Хоч, за словами Володимира Дубаса, пасувало б тішитися персональній фотовиставці, але для нього - це сумна подія, бо також сьогодні на Личаківському цвинтарі у Львові відкриють надгробний пам'ятник композитору. "Ми не хотіли обмежитися тільки відкриттям пам'ятника, тому й організували цю виставку", - каже виконавчий директор Фонду імені Ігоря Білозора Юрій Кедринський.

За словами Оксани Білозір, колишнього народного депутата і дружини Ігоря, на виставці експонуються не просто світлини, а "одухотворені картини авторства фотобіографа сім'ї Білозірів Володимира Дубаса". "Людина помирає двічі - коли дух покидає тіло і коли зникає пам'ять про неї. Відтак, ми докладаємо всіх зусиль, щоб про нього пам'ятали. Адже Ігор залишив унікальну спадщину, якою він творив духовну спільноту української родини". За словами пані Оксани, сьогодні розпочинає роботу Фонд імені Ігоря Білозіра, який буде працювати, щоб "Ігор залишився ангелом української родини". Як повідомила "Дивись.info" Оксана Білозір, ідея створення такого Фонду виникла одразу після смерті Ігоря, коли минув перший шок: "Ми зрозуміли, що неодмінно маємо зберегти безцінну спадщину Ігоря і світлу пам'ять про нього".

Андрій Білозір, син композитора і президент Фонду, своєю чергою наголосив, що завданням Фонду є популяризація музики батька, бо "вона дійсно потрібна людям".

"На виставці представлені фотороботи, які зображають найкращий період життя Ігоря Білозора і ВІА "Ватра", яка тоді не просто горіла, а палала. Я вважав своїм священним обов'язком зробити цю виставку", - каже автор фото Володимир Дубас. Частина фото зроблена ним під час роботи, деякі фото - на згадку. "Тут експонуються фото від 1982 до 2000 року", - наголосив у розмові з  "Дивись.info" пан Дубас.

Також під час відкриття було презентовано альбом "Ватра 1980-1986", до якого увійшли найулюбленіші пісні ВІА "Ватра" та Ігоря Білозора, записані на чотирьох дисках.

Усі охочі зможуть оглянути фотовиставку - до 2 вересня вона експонується у мистецькій галереї Василя Пилип'юка на вул. Стецька, 3а. Також сьогодні о 14.00 на Личаківському кладовищі розпочнеться урочисте відкриття надгробного пам'ятника композитору, а о 19.00 у театрі ім. Марії Заньковецької друзі та колеги Ігоря зберуться на концерт пам'яті "Сліди на землі".

DSC_0680DSC_0624 DSC_0671 DSC_0654  DSC_0618 DSC_0688 DSC_0718DSC_0697 DSC_0700 DSC_0702 DSC_0707 DSC_0711 DSC_0713

Фото - Віра Гой

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: