Тисовець підходить для проведення Олімпіади Януковича, - експерти (фото)

Навчально-тренувальна база (НСБ) зимових видів спорту «Тисовець», яка розташована в гірській місцевості Сколівського району Львівської області, цілком придатна для проведення частини змагань зимових Олімпійських ігор 2022 року. Такі висновки міжнародного експерта з питань підготовки заявкового документа Львова на проведення зимової Олімпіади 2022 року Гернота Ляйтнера.

«Природні умови та потенціал дозволяють облаштувати висококласні лижні траси для тренувань спортсменів  та для проведення міжнародних змагань. У перспективі – ця інфраструктура залишиться для відпочинку туристів. Об’єми робіт, які потрібно виконати, - масштабні, але абсолютно реальні», - зазначив пан Ляйтнер.

НСБ «Тисовець» – єдина в Україні база, яка може забезпечити підготовку національних збірних команд України та проведення всеукраїнських та міжнародних змагань із зимових видів спорту на рівні, що відповідає світовим стандартам. Серед існуючих інфраструктурних об’єктів «Тисовця» - лижні траси та лижній стадіон, стрільбище біатлону, трампліни для стрибків на лижах, гірськолижні схили для спеціального слалому та слалому гіганту, траса для фрістайлу. Тут можуть відбуватися змагання із біатлону, лижних гонок, стрибків із трампліну, лижного двоборства, фрістайлу (могул, акробатика), скі-кросу та гірськолижного спорту.

Планується, що у заявковому документі Львова на проведення зимової Олімпіади 2022 року буде включено три місця проведення змагань: Львів, Тисовець (Львівська область) та Боржава (Закарпатська область). Віце-прем’єр-міністра Олександр Вілкула призначений Президентом  України відповідальним за підготовку заявки.

Довідка

НСБ «Тисовець» має вигідне географічне розташування. База знаходиться на відстані 11 км від міжнародної автомобільної траси Київ-Чоп. Відстань до кордону із Польщею, Угорщиною, Словаччиною та Румунією становить 160 км, до Львова – 130 км, до Трускавця – 75 км.

тисовець 2 Тисовець

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: