У Львові вп’яте проходитиме фестиваль єврейської культури, музики та кухні

Побувати на традиційному весіллі, потанцювати під мелодії справжніх клезмерських музик та скушувати особливу кухню, пропонує єврейська община львів’янам вже за кілька тижнів. Першого вересня у місті розпочинається V Міжнародний фестиваль єврейської культури LvivKlezFest-2013.

Клезмерська музика – це музика єврейських ансамблів, учасники яких не знали нотної грамоти, але тонко відчували та розкривали душу єврейського народу. Вона, зазвичай, лунала у маленьких єврейських містечках.

LvivKlezFest – це спроба відтворити втрачену музичну культуру та частину історії Львова, зокрема, єврейського кварталу, який був невід’ємною складовою галицької мультикультурної столиці.

Щороку фестиваль збирає євреїв з усього світу. Минулого року гості приїжджали  з Австрії, Ізраїлю, Молдови, Німеччини, Польщі, Росії, України, Франції, Швеції.

Цьогоріч у програмі фестивалю - 1 вересня з 11.00 до 12.30 год театралізоване дійство «Єврейське весілля», далі весільна хода за маршрутом: пл. Ринок - вул. Староєврейська – вул. Братів Рогатинців – пл. Коліївщини – вул. Арсенальська. А вже після обіду, з 14.00 і до 22.00 год – гала-концерт V Міжнародного фестивалю «LvivKlezFest-2013».

Організаторами LvivKlezFest 2013 виступає Всеукраїнський Єврейський Благодійний Фонд «Хесед-Ар’є».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: