Сьогодні у Львові Яценюк, Кличко і Тягнибок спілкуються з українською діаспорою

Сьогодні, 20 серпня, у Львові перебувають лідери опозиції Арсеній Яценюк, Віталій Кличко, Олег Тягнибок, Юрій Луценко. Вони беруть участь в офіційному відкритті Х Світового конгресу українців, що зараз триває у театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької. Перші особи держави непересічну для України подію проігнорували - ані Віктора Януковича, ані Миколи Азарова на відкритті не було. Натомість вітання делегатам конгресу від глави держави зачитав віце-прем'єр міністр України Олександр Вілкул.

Передували урочистому відкриттю конгресу піша хода та панахида біля пам'ятника Тарасові Шевченку, присвячена 80-й річниці Голодомору. Разом з делегатами конгресу, інтелігенцією, громадськими та політичними діячами символічні п'ять колосків, пов'язаних чорною стрічкою поклали Яценюк і Кличко.

Довідка.

Х Світовий конгрес українців присвятили 80-річниці Голодомору в Україні. Сьогодні конгрес розпочинає свою роботу і триватиме три дні, під час яких мова йтиме про проблеми українців у світі, про нинішню політичну ситуацію в Україні, про вшанування роковин Голодомору.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: