Ситуацію щодо зберігання кислих гудронів на території Грибовицької сільської ради визнано небезпечною

19 серпня перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації, голова обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Богдан Матолич провів позачергове засідання обласної комісії з питань ТЕБ і НС.

Зазначимо, що позачергове засідання комісії було скликано у зв’язку із ускладненням ситуації щодо зберігання кислих гудронів ВАТ “Львівський дослідний нафтомаслозавод” на території Грибовицької сільської ради Жовківського району.

Під час засідання наголосили, що жодні заходи щодо зберігання, усунення та утилізації кислих гудронів на ВАТ “Львівський дослідний нафтомаслозавод” не вживаються.

За результатами засідання комісія вирішила визнати ситуацію із ВАТ “Львівський дослідний нафтомаслозавод” щодо утилізації відходів небезпечною й такою, що потребує негайного реагування та вирішення.

«Ця ситуація дійсно є небезпечною, кислі гудрони просочуються у ґрунт та воду, чим завдають непоправної шкоди довкіллю», – сказав Б.Матолич.

Перший заступник голови ОДА доручив відповідальним службам вивчити ситуацію із наявним держмайном та правовласниками, а також окреслити схему зберігання, переробки чи утилізації кислих гудронів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: