Львівщина мала б бути пілотною у впровадженні медичної реформи, - П’ятак

Львівщина мала би бути однією із пілотних областей у проведення медичної реформи. Про це під час засідання круглого столу на тему «Реформа охорони здоров’я Львівщини: досвід, проблеми та перспективи» наголосив виконувач обов’язків голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак.

«Якщо б хтось сказав, чи хочете ви буди пілотною областю, фактично, як експеримент для проведення медичної реформи, я б перший підняв руку і кричав «Так». Якщо область є пілотною, то отримує від держави матеріальні та технічні ресурси. На пілотні області виділили мільйони гривень, які медики використають для галузі, а чи вже буде реформа повністю, чи закінчиться тільки проектом – це вже інше питання», - сказав Валерій П’ятак.

Нагадаємо, в Україні у Вінницькій, Донецькій, Дніпропетровській областях та місті Києві проводяться експеримент із проведення медичної реформи в Україні.

Як звучало під час засідання круглого столу, Донецькій області як пілотній на проведення реформи виділили 200 мільйонів гривень із бюджетів різних рівнів, а також багато медичних автомобілів та медичного обладнання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: