Молокозаготівельні кооперативи Львівщини отримають фінансову допомогу від держави

Сьогодні, 22 серпня, під час прес-конференції щодо забезпечення продовольчої безпеки Львівщини, заступник директора департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Андрій Чопик запевнив, що Львівщина повністю забезпечена овочами, м’ясом птиці, хлібом та зерном.

«У цьому році у місцевому бюджеті області передбачено також 1 млн. грн. для надання фінансової допомоги молокозаготівельним   та молокопереробним сільськогосподарським кооперативам», – наголосив А.Чопик.

Зазначимо, що такі кооперативи мають на меті збір, охолодження, зберігання, реалізацію, перевірку якості і забезпечення транспортування молока, виробленого населенням.

Також він пояснив, що термін створення кооперативу – це не лише реєстрація юридичної особи, але й створення належних виробничих потужностей.  “У цьому році зареєструвалось 8 нових юридичних осіб сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. Відтак станом на 1 січня 2013 року на Львівщині функціонує 42 таких кооперативи. Однак не всі з них здійснювали виробничу діяльність, в основному через брак фінансового ресурсу. Ми очікуємо, що 7-10 кооперативів відновлять свою діяльність, отримавши фінансову допомогу на придбання необхідного обладнання», – сказав А.Чопик.

Нагадаємо, що на виконання завдань та соціальних ініціатив Президента України щодо забезпечення продовольчої незалежності держави, в області вживаються заходи та реалізується ряд програм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: