Садовий не проти, щоб "шоколадні" декорації на Сербській приваблювали туристів. Тимчасово

Міський голова Львова Андрій Садовий вважає, що на фасаді будинку №3 на вул. Сербській не повинно бути декоративних елементів, а зовнішній вигляд фасаду має відповідати його паспорту. Хоча, водночас, мер не заперечує, щоб "шоколадні" декорації тимчасово не демонтували - для залучення туристів. Про це Садовий сказав сьогодні, 22 серпня, на брифінгу.

"Цей будинок був колись запроектований, і є паспорт фасаду, як він має виглядати. Це надбання не тільки громади міста, це надбання країни і світи, тому до цього треба дуже серйозно ставитись. Як тимчасовий перформанс, щоби більше туристів це побачило, ще можна це допустити. Але на перспективу має бути дотриманий паспорт фасаду, тому що це є зона ЮНЕСКО, і ніхто не має права її порушувати", - впевнений мер.

Водночас Садовий пообіцяв вивчити ситуацію, що склалася, і оперативно прийняти компромісне рішення, - щоб і бізнес розвивався, і архітектурна спадщина Львова була збережена.

Нагадаємо, на початку серпня у Львові розгорівся черговий архітектурний скандал. На фасаді будинку на вул. Сербській, у якому знаходиться Львівська майстерня шоколаду, встановили елементи декору - металеві ванну та рукомийники. Начальник управління охорони історичного середовища Львівської міськради  Ліля Онищенко повідомила, що жодних дозволів на вставлення цих конструкцій немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: