Таксисти провели попереджувальний страйк (Фоторепортаж)

Львівські таксисти вийшли на попереджувальний страйк. Сьогодні, 22 серпня, близько ста автомобілів таксі та декілька фур зібрались на перхресті вулиць Пасічної та Джорджа Вашингтона, де провели роз’яснювальний мітинг, після чого колоною вирішили до Львівської ОДА.

Учасники мітингу тримали плакати «Ні монополізцації автомобільного ринку!», «Так прозорому ліцензуванню!», «Ні корумпованим дозволам!», «Не дамо знищити приватного та самозанятого перевізника».

Голова Асоціації вільних профспілок автотранспортників України Андрій Корчинський і голова Вільної профспілки «Автомобіліст України» Сергій Кабанов розповіли таксистам про те, що 25 липня на сайті офіційно вивішаний законопроект «Про автомобільний транспорт» та законопроект «Про таксі» і 25 серпня закінчується термін його публічного обговорення.

Відтак, якщо законопроект не змінють з розгляду і не відправлять на доопрацювання, а внесуть на розгляд чергової сесії парламенту, автомобілісти України розпочнуть всеукраїнський страк автомобільних перевізників та таксі. Сьогодні у Львові учасники мітингу затвердили положення про страйковий комітет і обрали виконувача обов’язків голови страйкового комітету Сергія Кабанова.

Опісля учасники мітингу одноголосно затвердили звернення до Президента України Віктора Януковича, прем’єр-міністра України Миколи Азарова та голови ВРУ Володимира Рибака, у якому вимагають зняти із розгляду ці законопроекти, відправити їх на доопрацювання і зобов’язати Міністерство інфраструктури України врахувати пропозиції автомобільних перевізників.

Як пояснив у коментарі «Дивись. Інфо» Андрій Корчинський, звернення відправлять поштою Президенту України та чекатимуть до 25 серпня, але разом із тим, активно консультуватимуться із іншими регіонами України щодо проведення Дня загальноукраїнського страйку автомобільних перевізників України. Якщо ж законопроект таки не змінуть із розгляду, а внесуть на розгляд у парламент, то перевізники проведуть цей страйк.

«Наразі будемо чекати – або Кабмін сідає із нами за стіл переговорів, або ми виїжджаємо на День страйку», - пояснив Андрій Корчинський.

Далі колона вирушила вулицею Пасічною та вулицею Личаківською до Львівської ОДА, де зустрілась із заступником голови Львівської ОДА Сергієм Василенком.

Василенко прийняв звернення перевізників, закликав їх до конструктивної співпраці і наголосив, що це звернення буде особисто донесено до Президента України Віктора Януковича.

taxi6 taxi5 taxi4 taxi3 taxi2 taxi1

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: