Абітурієнти зі Львова показали найвищий рівень грамотності

"Результати ЗНО з української мови у 2013 році: міста знають краще українську, ніж села, Схід і Захід разом, але знання посередні"

Характерними особливостями географії розподілу рівня знань абітурієнтів з української мови та літератури є вищий рівень знань у місті, ніж у сільській місцевості, при чому це стосується усіх без винятку областей, але саме на Сході країни відмінність рівня знань загострюється ще сильніше.

Так наприклад рівень знань випускників м.Красний Луч Луганської області – 151.6 балів, вищий ніж у Тернопільському районі – 144.4 бали, а в м.Докучаєвськ Донецької області вищий ніж у Верховинському районі Івано-Франківської області, 156.6 проти 148.3 балів.

Серед частин України найвищий рівень на Заході (окрім Берегівського району Закарпаття, там українську знають найгірше в країні), найнижчий на Півдні.
Абітурієнти центральної України мають дещо кращий рівень знань, та особливо від сходу він не відрізняється.

Рівень грамотності українських випускників бажає кращого, хороший стан справ характерний лише для м.Львів, де його рівень в жодному з районів на становив менше показника 162 бали.

Інформаційно-аналітичний центр Info-Light

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: