Новина про найкращий у світі Гімн України виявилася фейком

Одразу декілька десятків інтернет-видань і тисячі користувачів соцмереж поширили новину, яка з'явилася 22 серпня напередодні Дня Незалежності, про те, що Гімн України визнано найкращим у світі.

Як йшлося у новині, Центр світової спадщини ЮНЕСКО визнав український гімн найкращим в світі (Best National Anthem in the World). "До рейтингу увійшли національні гімни 193 країн. Гімн України здобув перше місце в загальному рейтингу. При цьому до уваги бралось 4 показники, по двох з них українських Гімн отримав найвищий бал – милозвучність, гармонійне поєднання музичної та текстуальної частин. Високий бал також був за оригінальність музичного рішення та цілісність твору".

Першоджерелом у новині названий Центр новин ООН. Та на сайті центру цієї інформації немає, як немає її і на сайті ЮНЕСКО. У більшості передруків новини українським першоджерелом назване авторитетне інформаційне агентство Інтерфакс-Україна, та на сайті ІА повідомлення про український Гімн також немає.

Нагадаємо, 7 серпня інтернет-видання UAInfo розповсюдило інформацію, що швейцарські фінансисти визнали українську гривню найгарнішою валютою у світі. Ця новина, яку поширили десятки провідних ЗМІ, виявилася фейковою.

А від 2008 року просторами Інтернету - через електронну пошту, блоги та соцмережі - поширюється інформація про визнання національного гімну Індії найкращим у світі.  Але підтвердження їй немає досі - як і у випадку з Гімном України, сайт ЮНЕСКО про нагороду мовчить.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: