У Львові пройде виставка робіт Альфонса Кулаковського

27 серпня о 17.00 год. у Львівському етнографічному музеї відбудеться відкриття виставки робіт Альфонса Кулаковського, яку організовує Маршалківське управління Вармінсько-Мазурського воєводства.

Про це Дивись. Інфо повідомив Консул з питань двосторонньої співпраці Генерального Консульства РП у Львові Марцін Зєнєвіч

На відкритті будуть присутні віце-маршалок Анна Васілевська та шеф кабінету маршалка Кристина Орловська-Войчуланіс.

«Буде також сам мистець, дуже цікава людина, більше про нього. Виставка є першою «ластівкою» цьогорічного Фестивалю партнерства, який організовується спільно Генеральним консульством РП у Львові, Львівською обласною державною адміністрацією, Львівською обласною радою та Львівською міською радою», - повідомив Марцін Зєнєвіч.

Довідка:

Альфонс Кулаковський це один із найцікавіших художників польського регіону Вармії та Мазур. Його пейзажі захоплюють палітрою кольорів та їх взаємним поєднанням. Біографія Альфонса Кулаковського могла б стати сюжетом не однією книжки чи фільму. Народився у 1927 р. неподалік українського Бердичева а польській родині, яку в рамках репресій 1930-х років комуністи депортували в Сибір. Більшість його родичів загинули. Маючи 17 років Кулаковський втік з табору до Казахстану, де проживав його брат. Там провів більшу частину свого дорослого життя. В Алмати закінчив місцеву Академію мистецтв, там почав творити свої роботи, які швидко стали відомими у СРСР та поза його межами. Кулаковського прийняли навіть в члени місцевої Спілки художників. Будучи поляком Кулаковський мріяв повернутися на Батьківщину. Це сталося щойно у 1997 р., а два роки пізніше Альфонс Кулаковський отримав польське громадянство та поселився в регіоні Вармії та Мазур. Його роботи презентувалися на численних виставках у Польщі та за кордоном.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: