Львівська ОДА маніпулює кількістю дітей, які оздоровились, - експерт

Цифра про те, що 70% дітей Львівщини відпочили та оздоровились є неправдивою. Такій інформації, яку озвучують чиновники Львівської ОДА, вірити не можна.

Про це під час засідання круглого столу повідомила директор ЛОГО ЦПСА, координатор проекту у Львівській області «Моніторинг, журналістські розслідування та громадське реагування на корупційні державні закупівлі у Вінницькій та Львівській областях» Наталія Тимчій.

Експерт наголосила, що вся інформація про оздоровлення у області є закритою і по кожному із закладів відпочинку та оздоровлення, щоб отримувати певну інформацію, потрібно подавати окремий запит.

Наталія Тимчій також висловила здивування останній заяві Олени Кондрат щодо фінансування на оздоровлення та відпочинку дітей області, адже, каже експерт, у 2012 році Львівська ОДА офіційно повідомляла про те, що на відпочинок та оздоровлення 50% дітей області було витрачено 25,4 мільйона гривень, а цього року – 70,4 мільйони на оздоровлення та відпочинок 70% дітей області.

«Тобто сума коштів є у 2,5 рази більшою», - наголосила експерт і нагадала про те, що, за словами тієї ж Кондрат, 40 мільйонів гривень – це кошти батьків.

«Виникає логічне запитання: якщо це кошти батьків, то чому про це звітує управління обласної адміністрації?», - каже Наталія Тимчій і наголошує, що на Львівщині із оздоровленням «повна халепа».

Нагадаємо, цього року на Львівщині виник скандал із оздоровлення дітей, адже замість «неблагополучних» діток у престижні табори поїхали багато дітей місцевих чиновників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: