Марія Матіос привезе на Форум видавців нову книжку

13 вересня о 15.00 у Палаці мистецтв у Львові відбудеться презентація нової книжки Марії Матіос "Черевички Божої Матері". Нова повість письменниці – це трагічна буковинська історія червня-липня 1941 року, - повідомила сьогодні, 28 серпня, прес-служба Форуму видавців.

Іванка Борсук – головна героїня книжки, що перекочувала зі сторінок повісті "Москалиця", у свої дванадцять рочків розуміє найголовніше: що є Добро і що є Зло.

Бездоганне знання народних традицій і гуцульських вірувань, людської психології та історичних фактів і на цей раз дозволили Марії Матіос відтворити особливу драму людини ХХ століття на території, яку історик Тімоті Снайдер назвав "кривавими землями".

Окрім презентації книги, Марія Матіос візьме участь у жіночій дискусії письменниць "Історії жінок і жінки в історії". За участі письменниці також відбудеться дискусія "Імператор хвороб: перемогти хворобу, жити з хворобою, гідно померти".

Довідка.

Марія Матіос є корінною гуцулкою. Вперше надрукувала вірші у 15 років. Здобула освіту українського філолога.

У 1992 р. дебютувала у журналі "Київ" із новелою "Юр’яна і Довгопол. Близько 10 років присвятила журналістиці, редагувала газету машинобудівного заводу у Чернівцях. Співзасновниця науково-літературного "Буковинського журналу".

Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка за роман "Солодка Даруся".

Живе у Києві. Цікавиться психологією, етнографією, городництвом і квітникарством.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: