Відкрито Шосту соціальну виставку «Відкрий дитині світ», привчену до Дня Незалежності України

У суботу, 24 серпня, в Львівській міській раді відкрилась Шоста соціальна виставка «Відкрий дитині світ». В експозиції представлено 27 професійних світлин дітей з дитячого будинку №1 (вул. Таджицька, 21). Участь у соціальній фото сесії, яка відбулась 17 серпня, взяли близько двадцяти вихованців дитячого будинку, віком від 3 до 6 років. Малята позували у вишиванках. Виставка триватиме до 5 вересня, переглянути її можна щоденно з 9.00 до 18.00 год. Експозиція розташована на другому поверсі (коридор біля кабінету міського голови).

Мета проекту – відкрити світові дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, привернути увагу громадськості до їхніх проблем, а також залучити волонтерів та меценатів для допомоги  у вирішенні актуальних проблем, вихованців дитячих будинків та інтернатів.

Організатор соціального проекту «Відкрий дитині світ»:  МГО «Ідеї молоді»,  фотограф: Володимир Дедишин, проект діє за підтримки управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради.

«Це вже друга виставка фотографій дітей з дитячого будинку №1. Остання фото сесія була тематичною - дітлахи позували у  вишиванках. Соціальні фото-акції завжди стають хорошою грою для малят, вони охоче позують та отримують багато позитивних емоцій від зйомок.  Тішить, до дитячий будинок має у  гардеробі вишиванки для своїх вихованців.  Першочергова мета виставки - нагадати людям про таких діток, та закликати їх допомагати та піклуватись про тих, хто, на жаль, став не бажаним для своїх батьків. Запрошуємо завітати на виставку та переглянути світлини маленьких українців, які проживають в дитячому будинку. Я щиро вдячна всім, хто проявляє шляхетність та безкорисливо долучається до доброї справи», - каже Соломія Басараб, керівник МГО «Ідеї молоді».

«У свій вільний час можна сходити в кіно, на каву чи просто посидіти в парку. Але можна зробити щось значно краще – присвятити кілька годин дітям. Вони не вимагають іграшок, не мають забаганок, а просто хочуть весело провести час з дорослими. Їм потрібна лише увага, лише ваша присутність та щирість. Раджу усім взяти собі за звичку бодай раз у місяць відвідувати дітей з інтернатів, адже не тільки ви подаруєте їм гарні емоції, але й вони вам. Особисто я тепер регулярно навідуватимуся до дітлахів на Таджицьку, і навіть маю ідею цікавого соціального фотопроекту, який найближчим часом реалізую», - каже Володимир Дедишин, фотограф.

Галина Пелих

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: