Львівські діти побувають у мобільному планетарії та зблизька побачать зоряне небо

Сьогодні, 29 серпня, для діток соціально незахищених категорії міста Львова мобільний планетарій «Вікно у всесвіт» проведе благодійну акцію з нагоди початку нового навчального року. На теренах Львівщини акція проходить за ініціативи управління молоді та спорту та департаменту з питань освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації, та реалізується у місті Львові в рамках соціальної кампанії «Добрі справи» управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР. Стартуючи зі Львова, організатори з мобільним планетарієм побувають і в інших населених пунктах області. Розважальний захід для дітей відбудеться у приміщенні Палацу культури учнівської молоді за адресою: пл. Є. Петрушевича, 2. Початок дійства об 11.00 год.

Протягом дня для дітей з таких родин організатори проводитимуть безкоштовні кінопокази навчально-пізнавальних фільмів, які не лише покажуть малятам зоряне небо, а й ближче познайомлять їх із таємницями всесвіту та малознайомою наукою астрономією. Завдяки тому, що фільм проектується на внутрішню сферичну поверхню купола мобільного планетарію, створюється враження безпосередньої присутності у космічному просторі, що дарує дітлахам яскраві емоції та незабутні враження. Незвичний спосіб подання інформації (надувний купол, проекція на внутрішній поверхні із лекційним супроводом, використання Full dome технології) дає можливість вихователям/вчителям сприяти підготовці дітей шкільного віку до навчання.

«Вже не перший рік ми проводимо благодійні заходи для дітей із потребуючих родин. Подорожуючи теренами України у кожному місті, в якому зупиняємося, ми обов’язково відвідуємо дитячі будинки та сиротинці з безкоштовними кінопоказами. Адже для цих дітей – це непересічна та незабутня забава. І нам дуже приємно своєю роботою дарувати їм радість», - каже В’ячеслав Чепіль, співзасновник мобільного планетарію «Вікно у всесвіт».

Загалом, участь у сьогоднішньому заході візьмуть до 300 діток із соціально незахищених львівських родин. Це – діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, а також вихованці загальноосвітньої школи-інтернату № 2.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: