Соколова приїхала до Львова (Фото)

28 серпня у львівській книгарні «Є» відбулася зустріч з ілюстраторкою Валерією Соколовою, де презентувалась її книга "Белла-балерина" (текст казки написала Лаура Еймі Гарн).

Модератором зустрічі була Мар'яна Савка - головний редактор та співзасновник “Видавництва Старого Лева”, за участі якого й відбулось видання книги "Белла-балерина".

Валерія Соколова розповіла про основні віхи своєї біографії, засади творчого успіху, що криються у копіткій праці, джерела натхнення, яким, за словами ілюстраторки, часто є спілкування зі студентами.

Уродженка міста Лева, Валерія Соколова вже протягом більше 20 років живе й працює у США. Співпрацюючи з такими визначними компаніями, як «Jumbo Pictures», «Times» та «Walt Disney», вона провадить педагогічну працю у сфері ілюстрації та дизайну у Нью-Йоркському "Сiті Унiверситетi".

Успішна ілюстраторська діяльність Валерії підтверджується численними нагородами й відзнаками, зокрема це дві золоті медалі за найкращу ілюстрацію, приз «Найкраща ілюстрована книга року. Вибір мам» (2012).

Завдяки ній відбувається відновлення співпраці з українськими виданнями -  у 2011 році популярна американська художниця проілюструвала книгу Г. Григоренка (Олександри Судовщикової-Косач) «Королівна-крихітка та Киць-киць», що вийшла у видавництві «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» і стала першою книжкою, ілюстрації до якої Валерія створювала для видавництва незалежної України.

Нещодавно художниця стала лауреаткою щорічної премії «Золота пір’їнка» (2013) українського дитячого журналу «Ангелятко».

Книга “Белла-балерина”, яку проілюструвала В. Соколова, розповідає про те, що варто наполегливо йти до своєї мрії, не зважаючи на жодні перешкоди. За сюжетом, собака Белла породи Басетів прагнула танцювати і, всупереч усьому, впевнено прямувала до своєї мети.

Книга, як відомо, є однією з найвідоміших робіт Валерії Соколової. Адже її було названо однією з найкращих книжок-картинок на Лондонському та Голлівудському книжкових ярмарках.

Зустріч з гостею з Ньою-Йорку пройшла в теплій, приязній атмосфері та викликала жваве зацікавлення у львів'ян — зала книгарні «Є» була вщерть заповнена слухачами різного віку: від студентів до людей поважного віку.

sokilova3 sokilova2 sokilova1

Ярина Гриновець

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: