Богатирьова не вірить, що діти помирають через вакцинацію (відео)

Жодного підтвердження, що діти в Україні помирали через проведену їм вакцинацію, - немає. Про це міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова повідомила 30 серпня у коментарі кореспонденту "Дивись. Інфо" під час брифінгу у Львові.

"Ми детально дослідили всі випадки, залучили міжнародних експертів. Жодного підтвердження, що це сталося внаслідок щеплення, немає.  І це стосується не конкретного виду вакцини", - прокоментувала міністр. Водночас, вона акцентувала, що негативні хвилі навколо вакцинації щорічно здіймають політики і прив'язують діяльність Міністерства охорони здоров'я, лікарів до цих подій.

Богатирьова також вважає, що статистика ускладнень після вакцинації в Україні і світі є мізерною: "Є статистика в охороні здоров'я, на жаль, негативна, але та кількість випадків, яка є в Україні, як ускладнення, є дуже мізерна. У всьому світі є негативна статистика щодо вакцинації". Відповідаючи на запитання "Дивись. Інфо", як МОЗ працює над тим, щоб забезпечити якісну вакцину, міністр наголосила, що "є нормативні документи, є органи в МОЗ, які забезпечують контроль, і якщо дозволено вийти на ринок і є сертифікат якості - це і є допуском". "Ми ж не можемо не довіряти всім, правильно?" - резюмувала вона.

Нагадаємо, на початку року з'явилася інформація, що після використання вакцин виробництва фірми "Фармстандарт-Біолік", яка належить сину Раїси Богатирьової, тільки у 2012 році померли 8 дітей. Дані оприлюднив депутат від "Батьківщини" Андрій Сенченко, з посиланням на документи лікарень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: