Україна може стати 6-ю у світі за обсягом ІТ-експорту

Всього в області інформаційних технологій в Україні в 2015 році буде задіяно 350 тис. фахівців. Про це повідомили в прес-службі Кабміну.

Зараз загальна кількість ІТ-спеціалістів в Україні в кінці 2012 року склала більше 215 тис. чоловік, з них близько 25 тис. осіб – сертифіковані програмісти, що працюють на експорт.
“Очікується, що в 2015 році кількість нових робочих місць у сфері ІТ досягне 168,5 тис., з них 106 тис. в ІТ-експорті, 62,5 тис. – на внутрішньому ринку. Всього в області інформаційних технологій в Україні буде задіяно 350 тис. фахівців (в експортному сегменті – близько 125 тис. чоловік, на внутрішньому – близько 225 тис.), а зростання галузі в 2015 році складе 5 млрд доларів.

За оцінками Світового Банку до 2015 року Україна може вийти на 6 місце в світі за обсягом ІТ-експорту. Внутрішній сегмент ІТ теж ростиме, дещо більш низькими темпами – 5-10% на рік”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в Україні нарахували 3,2 тис. IT-підприємств. Зараз у Верховній Раді України зареєстровано законопроект, спрямований на розвиток і стимулювання ІТ галузі. За словами голови Комітету Верховної Ради з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерія Омельченка, податкові стимули, передбачені законопроектом № 2063, дозволять вивести з “тіні” українські ІТ-компанії.

“Зміни до Податкового кодексу, які ми пропонуємо в законопроекті, дозволять створити привабливий бізнес-клімат в області ІТ і високих технологій. І тоді українські розробки і стартапи стануть цікавими як для внутрішніх інвесторів, так і для іноземних компаній”, – переконаний парламентарій.

Джерело:  Finance.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: