Через "Свободу" тарифи на тепло у Львові можуть зрости на 40%, - енергетики

18 липня сесія Львівської міської ради подолала вето міського голови на ухвалу «Про скасування рішень виконавчого комітету від 20.10.2006 №1189, від 08.06.2007 №365, від 02.09.2008 №930». Йдеться про скасування двоставкового тарифу на теплопостачання і перехід на одноставковий. Тепловики провели розрахунок нового одноставкового тарифу для подання на затвердження в НКРП. Відповідно до проведених розрахунків, плата за теплопостачання має зрости більше, як на 40%.

«У структурі діючого двоставкового тарифу на тепло закладені ціни на газ, електрику, заробітну плату, податки та інше, які давно втрати свою актуальність, адже деякі з них були затвердженні ще в 2008 році. Остання корекція тарифу відбувалася у 2010 році

Усі пам’ятають, що в серпні 2010 року ціна на природній газ для теплопостачальних підприємств зросла на 50%. Тоді тариф в частині газу підняли лише на 10%. Різницю, яка утворилася між ціною за газ, закладеною в тарифі на тепло, і ціною, за якою розраховуються тепловики, компенсовує держава.

Також за ці кілька років зросла ціна на електроенергію, збільшився рівень мінімальної заробітної плати та інших витрат, які закладені в тарифі. Тому, готуючи подання на затвердження нового тарифу та проводячи його розрахунок, в новий одноставковий тариф закладаються ціни на усі витрати, які є в тарифі, станом на 2013 рік. Тому, новий одноставковий тариф може зрости більше, як на 40% відносно діючого тарифу, відповідно до теперішніх цін на складники, які є структурі тарифу. Ці розрахунки будуть представлені депутатам міської ради», - розповіли у ЛМКП «Львівтеплоенерго», повідомила прес-служба ЛМР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: