Молодь Львівщини взяла участь у ХХІІ прощі до Унівської лаври (Фото)

Молодь Львівщини взяла активну участь у  ХХІІ прощі до Унівської лаври, серед яких, зокрема, й представники молодіжної громадської організації «Українська молодь Христові», Львівського обласного товариства українських студентів-католиків «Обнова», Львівської обласної молодіжної організації «Спілка української молоді в Україні» та інші.

Проща розпочалася Святою Літургією о 7:00 в храмі Святого Архистратига Михаїла і вирушила зі Львова о 10:00. Загальна довжина траси 56 км.

Прочани пройшли  три дні з ночівлями у с. Верхня Білка, Пустомитівського, та с. Лагодів, Перемишлянського району, до своєї основної мети – Свято-Успенської Лаври отців-студитів УГКЦ. Там 28 серпня в 11:00 відбулася  Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Блаженніший Патріарх Святослав. Впродовж ночі тривали чування.

Довідково:

Свято-Успенська Унівська Лавра є одним з найстарших монастирів на Галичині. В архівних документах початку XIV ст. Унів згадується як відомий духовний центр.  З відродженням Митрополитом Андреєм (Шептицьким) студійського чернецтва в Україні, Унівську Лавру на початку XIX ст. було передано студитам. Перед Другою світовою війною вона стала великим центром паломництва на Західній Україні.В 1946 р. Унівську Лавру було закрито.

Із проголошенням незалежності України Лавру повернули студитам. Після довгих років переслідувань прощі до цього відпустового місця відновилися у серпні 1992 року - з нагоди храмового свята прощу очолив ієромонах Йосип Мілян (сьогодні Єпископ -помічник Київської архиєпархії). До організаторів  належала і Марійська дружина храму Святого архистратига Михаїла у Львові. У перші роки проща тривала два дні , а кількість прочан коливалась від 150до 300 осіб. Переломним моментом серпневих прощ став 1999 рік. Тоді прочанський маршрут було збільшено до трьох днів. У 2000 році до організації прощі приєдналася молодіжна християнська організація "Українська молодь Христові". Завдяки активності її членів за декілька років серпнева проща набрала молодіжного колориту, а кількість прочан перевищила тисячу осіб.

Організатором є Студійське монашество Святоуспенської Унівської Лаври  УГКЦ. Протягом останніх років керівником прощ до відомого місця виступає ерм. Юстин Бойко, студит.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Олена Кондрат, управління молоді та спорту ЛОДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: