На Львівщині через державно-приватне партнерство добудовують школи, - Матолич (фото)

Сьогодні, 1 вересня, відбулось урочисте відкриття добудови та реконструкції школи у смт Запитів Кам’янка-Бузького району Львівської області. В заході взяв участь перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич.

«Сьогоднішня подія для мешканців селища Запитів є надзвичайно хвилюючою – відкривається нове приміщення храму  науки. Маю надію, що школа нарешті займе гідне місце у державному контексті, а всі державні реформи, закони, проекти і програми сприятимуть розвитку освітньої галузі», – наголосив Богдан Матолич у вітальному слові.

Також Богдан Матолич зазначив, що добудова цієї школи, її реконструкція – це добрий приклад приватно-державного партнерства.

Перший заступник голови ОДА побажав мешканцям селища Запитів добра, наснаги, світлого майбутнього та здорових дітей.

«Пріоритетами у роботі облдержадміністрації є створення належних умов для розвитку освітньої галузі. Щорічно збільшується будівництво, добудова і реконструкція загальноосвітніх навчальних закладів, – наголосив Богдан Матолич. – Приємно, що Львівщина є лідером у питанні будівництва, добудови і реконструкції загальноосвітніх шкіл», – додав він.

В рамках урочистостей відбулось освячення школи та території, а також  перерізання символічної стрічки.

Варто також відзначити, що в минулому році на Львівщині введено в дію 5 загальноосвітніх навчальних закладів, в цьому році передбачено ввести ще 3 школи.

Додатково зазначимо, перші згадки про школу у с. Запитів датовані ще у 1897році. Це була двокласна школа. Кількість дітей шкільного віку сьогодні – 365, в перший клас цьогоріч пішло 42 учня. Педагогічний колектив навчального закладу нараховує 35 вчителів.

У школі проатестовано 1 навчальний кабінет інформатики. Придбано 22 комп’ютери, 1 мультимедійний проектор, 1 ноутбук. У навчальному процесі використовуються комп’ютерні програмні засоби навчання.

Також на базі школи є стадіон зі штучним покриттям. Бібліотечний фонд становить 13624 книг, брошур та журналів, з них 4663 становлять підручники, повідомляє прес-служба ЛОДА.

запитів головна запитів дзв запитів осв

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: