День знань "Львівська політехніка" відсвяткувала разом з Луценком і Фаріон (фото, відео)

Святом духу, науки, думки і волі назвав урочистості з нагоди Дня знань у Національному університеті “Львівська політехніка” сьогодні, 2 вересня, його ректор Юрій Бобало, – інформує кореспондент “Дивись. Інфо“.

На думку ректора, саме ці глибокі поняття є зараз актуальними – "у час, коли ми розбудовуємо незалежну суверенну державу Україну, котра стоїть на порозі набуття асоційованого членства в Євросоюзі. Як ніколи раніше, вартісним чинником новітніх реформ виступає інтелектуальний потенціал нації, її здатність мобілізувати свій розумовий, вольовий і моральний ресурс, аби дати адекватну відповідь на сучасні глобальні виклики". "Не хочеш відстати від життя – вчися", - порадив Бобало.

За його словами, щороку зростає потік абітурієнтів "Львівської політехніки". Відтак, Бобало наголосив, що цьогорічний середній бал з конкурсного предмету, що припав на одного абітурієнта, претендента на бюджетну форму навчання, - майже 172 балів - є значно вищим, ніж у попередні роки. А коштом державного бюджету на денній формі бакалаврату навчатимуться майже 2300 першокурсників.

Народний депутат Ірина Фаріон, вітаючи студентів, назвала їх крилами української нації. "Ваші очі – це небо наших мрій. Пам’ятайте про щоденне витягування себе з буднів, про щоденну потребу запалювати світло, про те, що якщо взяли на себе обов’язок і присягу, то маєте світитися знанням. Пам’ятайте, що ви вчитеся для того, щоби прославити свій народ, мову, культуру на цілий світ. Саме "Львівська політехніка" стелить шлях у світ, щоби прокричати, що ми неповторні, унікальні, сильні та незнищенні", - сказала Фаріон. Також вона оголосила про запровадження студентської премії ім. Степана Бандери.

Студентів привітав і громадський діяч, випускник "Львівської політехніки" Юрій Луценко. У своєму виступі він наголосив, що абітурієнтам пощастило вчитися у Львові, адже “Львів – до холєри заразне патріотизмом і любов’ю до України місто. Кожен, хто тут бодай повчився, стає патріотом зовсім іншого ґатунку. Саме тут вас навчать не тільки наук, а й як бути українцем”.

Участь в урочистостях взяли професорсько-викладацький склад НУ "ЛП", влада Львова та Львівщини, представники бізнесу та колишні випускники. Традиційно звучав студентський гімн "Gaudeamus igitur", першокурсники склали присягу студента, а ректор університету вручив їм символічний студентський квиток і ключ до знань.

Урочисті заходи з нагоди Дня знань відбулися й у низці інших навчальних закладів Львова, зокрема у Львівському національному університеті імені Івана Франка, Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності та у Львівській національній музичній академії імені Миколи Лисенка.

IMG_3491 IMG_3487 IMG_3474 IMG_3504IMG_3560 IMG_3534

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: