Фаріон заснувала премію ім. Степана Бандери - 7 тис. грн (відео)

Народний депутат України, член політради ВО "Свобода" Ірина Фаріон заснувала студентську премію ім. Степана Бандери - українського політичного діяча та голови ОУН. Про це вона повідомила під час урочистостей з нагоди Дня знань у Національному університеті "Львівська політехніка" сьогодні, 2 вересня, - інформує кореспондент "Дивись. Інфо".

Премію у розмірі 7 тис. грн вручать студенту, що здійснюватиме активну націоналістичну громадську діяльність та напише есе-роздум про Степана Бандеру обсягом до 10 сторінок. Від 1 січня до 30 червня есе потрібно подати на кафедру української мови НУ "Львівська політехніка". "Я сподіваюся, що наступного року, на цій лінійці, ми будемо мати першого лауреата премії", - сказала Фаріон.

"Ви вступили у навчальний заклад, де вчилися найпотужніші політики ХХ ст. – Степан Бандера і Роман Шухевич. Коли будете заходити до головного корпусу, не забудьте зупинитися біля їхніх барельєфів, позаглиблюватися у себе, подумати, яка це відповідальність – продовжувати справу Степана Бандери і Романа Шухевича, тих не тільки видатних політиків, а й найпотужніших інтелектуалів ХХ ст. Бандера подарував нам найважливішу тезу – "Бог і Україна", отож будьмо гідні того високого польоту", - сказала народний депутат у зверненні до студентів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: