Посол США розповів про видобуток сланцевого газу

У США технологія гідророзриву використовується на 1,2 мільйонах свердловин. Сланцевий газ – це зміна правил гри на енергетичному ринку держави і забезпечення роботою 700 тисяч американців

Про це Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт повідомив під час зустрічі із депутатським корпусом Львівської обласної ради, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

У своєму вступному слові під час круглого столу, який був присвячений видобутку сланцевого газу на Львівщини, Пайєтт зокрема розповів про питання, які обговорював із головою Львівської обласної ради Петром Колодієм.

«Ми мали відмінний дискус про питання порядку денного українсько-американських відноси, говорили про європейську інтеграцію України, а також про бажання входження України до європейської спільноти через розвиток української демократії. Обговорили питання ротку і зміцнення демократичних інституцій в Україні, а також про енергетичну безпеку і про набуття Україною власної енергетичної незалежності», - повідомив Посол.

Пайєтт також розповів про бажання компанії «із прекрасною репутацією» «Шеврон» допомогти Україні «ефективно використовувати власні природні багатства».

«У США технологія гідророзриву використовується на 1,2 мільйонах свердловин. Сланцевий газ – це зміна правил гри на енергетичному ринку держави і забезпечення роботою 700 тисяч американців», - наголосив Посол.

Крім того, Посол відзначив, що сума ґранту Посольського фонду США із збереження культурної спадщини на реалізацію проекту реставрації та збереження автентичних фресок видатної української історичної та мистецької пам’ятки – дерев’яної Церкви святого Юра становить 85 тисяч доларів США.

«Це ознака підтримки і поваги до українських культурних традицій збоку США», - прокоментував Посол.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: