"Свобода" думає, що Верещук працює на владу

1 вересня 2013 року голова Рава-Руської міської ради Ірина Верещук скликала схід міста, щоб спробувати відбілити свою репутацію та вкотре полити брудом депутатів від ВО «Свобода». Після того, як депутати-свободівці викрили махінації голови міськради та її родича, голови земельної комісії Ярослава Смика, довкола виділення земельних ділянок у Раві-Руській, Ірина Верещук звинуватила свободівців у навмисному блокуванні надання 139 земельних ділянок мешканцям міста у новому кварталі.  

На схід міста, який чомусь скликали в день, коли більшість равчан пішли на святкові лінійки до школи, було добровільно-примусово запрошено працівників бюджетної сфери. Саме перед такою вдячною публікою Ірина Верещук, перекручуючи факти, звинувачувала свободівців у всіх бідах. При цьому вона не давала змоги виступити депутатам, мотивуючи це тим, що «їх ніхто не хоче чути», навіть тоді, коли цього вимагали люди в залі. Коли депутати від ВО «Свобода» виходили до мікрофону, аби виступити перед громадою, за вказівкою Ірини Верещук, зі сцени їх забирав слухняний дільничний міліціонер.

За словами заступника голови Жовківської районної ради свободівця Богдана Юрдиги, який приїхав на збори, щоб розібратися в конфлікті, міський голова однобоко й упереджено висвітлила проблему. Він пояснив, що рішення про надання 139 земельних ділянок лише відклали на деякий час, щоб уникнути порушення закону. «За ці ділянки Ірина Верещук пропонувала проголосувати пакетом. Це при тому, що навіть земельна комісія не бачила всіх документів. За таким сценарієм ділянку можна виділити навіть марсіанину. До того ж, якщо хоч один пакет документів не відповідатиме законним вимогам, без землі залишаться 138 інших громадян, яким виділили ділянку пакетним голосуванням. Звичайно, такі дії – незаконні, тому фракція ВО «Свобода» не проголосувала за таке виділення ділянок, але і не відмовила громадянам. Ми просто просили перенести це питання на тиждень, для того, щоб земельна комісія, депутати змогли вивчити, за що ж вони голосують, подивитися, кому конкретно виділяються земельні ділянки, чи правильно оформлені документи», – пояснив Богдан Юрдига.

Спекулюючи на проблемах малозабезпечених равчан, Ірина Верещук намагалася виставити себе благодійницею. Проте її заяви, що мовляв з вини свободівців ділянок не отримали багатодітні сім’ї, ветерани та інваліди, абсолютно безпідставні. По-перше, депутати жодного разу не відмовляли в допомозі малозахищеним мешканцям Рави-Руської. А по-друге, земля у місті стала недоступною для більшості мешканців саме через фінансові махінації Ірини Верещук.

Як пояснили власники раніше отриманих ділянок, їх змушували утричі переплачувати за оформлення документів на землю, адже без укладання договору з родичем голови міськради Ярославом Смиком їм не видавали рішень. Тому люди почали звертатися до депутатів від ВО «Свобода». Відповідно, за пропозицією депутатів-свободівців 9 серпня міська рада звернулася до прокуратури щодо перевірки фактів стягування з громадян незаконної плати при видачі рішень про виділення земельних ділянок. Відтоді Ірина Верещук почала закидати в ЗМІ неправдиву інформацію про діяльність фракції ВО «Свобода» у міській раді.

Як зазначають свободівці, прийшовши на посаду міського голови від партії «Сильна Україна» (тепер Партія регіонів), Ірина Верещук очевидно готує ґрунт до майбутній виборів. З конкретного земельного питання вона намагається зробити політичну піар-кампанію, підбурити жителів Рави-Руської, які здебільшого підтримують «Свободу».

Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: