Глава УГКЦ освятив новий корпус УКУ (фото, відео)

Сподіваюся, «Євробачення» пройде не у Києві, – заступниця міністра інфраструктури
Заступниця міністра інфраструктури України Яніка Мерило сподівається, що пісенний конкурс «Євробачення-2017» пройде не у Києві, а в одному із регіональних центрів країни.

Сьогодні, 3 вересня, на вул. Стрийській, 29 у Львові відкрили й освятили новий інноваційний академічний корпус Українського католицького університету.

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук), який освятив будівлю, так прокоментував відкриття корпусу, яким УКУ розпочав святкувати своє 50-річчя: "Сьогодні ми розпочинаємо святкування золотого ювілею Українського католицького університету і дякуємо, що це дітище Патріарха Йосифа Сліпого є благословенням для нашої Церкви".

Єпископи та священнослужителі освятили навчальні кабінети та здійснили їх єлеопомазання.

В урочистостях взяв участь посол США в Україні Джеффрі Пайєтт. За словам владики Бориса (Ґудзяка), президента УКУ, "пан посол має дуже добрий смак Він тільки що почав служіння Україні - і зрозумів, що відразу треба приїхати до УКУ".

Вітаючи духовенство, представників влади, громадських діячів і дипломатів, владика Борис зазначив, що сьогодні - день вдячності. "Блаженніший (Святослав (Шевчук), - ред.), Ваша присутність, владик, влади, наших друзів-дипломатів, братів і сестер по вірі є надзвичайно важливою. І за це освячення, довіру, присутність - глибокий наш поклін і щира вдячність. Я глибоко зворушений Божою любов’ю і вашою. Я хочу подякувати всім, які уможливили цей день. Сьогоднішнього дня би не було без Божого благословення".

Водночас владика Борис назвав урочистості святом, яке преобразило Львів, "яке дало правдиве значення 1025-ліття Хрещення України, яке променить радістю і миром, передовсім через очі і усмішки молодих людей".

Мер Львова Андрій Садовий подарував президентові УКУ орден святого Юрія – покровителя міста - "за важку працю сьогодні і можливу важку працю завтра". Садовий наголосив, що для нього "особлива гордість – відчувати енергетику Католицького університету і спільноти мудрих, обдарованих, відкритих для світу людей, які прагнуть великого і великого досягають". Мер вважає, що новий "чаруючий" корпус має шанс стати початком нової хвилі для української освіти.

Інноваційний академічний корпус УКУ – це друга будівля з університетського комплексу. Минулого року почав працювати Колегіум ім. Патріарха Йосифа Сліпого. У новому будинку навчатимуться студенти-історики, учасники програм Інституту лідерства та управління, Львівської бізнес-школи та Школи біоетики.

IMG_3701 IMG_3721

IMG_3895 IMG_3877 IMG_3868 IMG_3826 IMG_3802 IMG_3768 IMG_3763 IMG_3753 IMG_3746 IMG_3732 IMG_3727  IMG_3719 IMG_3714 IMG_3710 IMG_3706

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: