У Львові соціальні фахівці перевіряють, чи всі діти шкільного віку пішли на навчання

Упродовж серпня-вересня цього року Львівський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді проводитиме профілактичний рейд «Урок». Мета такого заходу - виявлення у Львові дітей шкільного віку, не охоплених навчанням на початок навчального року, усунення причин та умов цього явища; соціальний захист виявлених дітей, запобігання їх бездоглядності та безпритульності, а також надання дітям з сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, адресної допомоги в підготовці до нового навчального року.

На даний час фахівці із соціальної роботи провели обстеження житлово-побутових умов 441 сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах та запропонували допомогу у підготовці до нового навчального року. Окрім того, було виявлено 7 сімей, де є ризик що діти не приступлять до навчання.

З метою надання соціальної підтримки в підготовці до нового навчального року фахівці провели профілактичні бесіди з батьками, консультації з директорами шкіл щодо влаштування дітей на навчання, запропонували вступ до іншого навчального закладу, скерували відповідні листи у відділ у справах дітей та кримінальну міліцію у справах дітей.

З 2 вересня 2013 року у випадку виявлення дітей, які не приступили до занять у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, вищих навчальних закладах 1-11 рівня акредитації фахівці із соціальної роботи вживатимуть невідкладних заходів щодо повернення або влаштування виявлених дітей до навчальних закладів та усунення причин і умов, внаслідок яких діти не були охоплені навчанням.

«Наші фахівці працюють насамперед із батьками, пропонують їм соціальну підтримку та патронаж. З дітьми та їх батьками, які умисно ухиляються від навчання, проводиться виховна та профілактична робота з метою недопущення порушення права дітей на освіту. Таким чином, проведення даного заходу дозволить допомогти сім’ям, які потребують сторонньої допомоги, підготуватись до нового навчального року», - каже Максим Годяк, в. о. директора Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Галина Пелих

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: