Валовий зовнішній борг скоротився на 10%, - офіційно

Україна зберегла макроекономічну стабільність. Скорочення ВВП у першому півріччі 2013 року, як і у країнах Європи, становить лише 1%. Важливо, що приблизно на 10% скоротився валовий зовнішній борг. Про це йдеться  у результатах реалізації Програм Президента України Віктора Януковича, повідомляє пресс-служба Львівської ОДА.

„Точкою зростання” став АПК. Виробництво продукції галузі зросло на 15% у порівнянні з 2012 роком. Зібрано один із найкращих за роки незалежності врожаїв зернових і зернобобових культур – понад 50 млн. тонн.

На Львівщині ця галузь також зберігає позитивні тенденції. Сільськогосподарські підприємства збільшили виробництво валової продукції на 14,6 %. Експерти переконані – позитивна динаміка зростання темпів збережеться й надалі.

«У галузі рослинництва завершено збір ранніх зернових культур, продовжується збір ярих культур. Активно йде підготовка грунту під посіви наступного року. Станом вересень 2013 року (за оперативними даними) валовий збір зернових та зернобобових культур (без кукурудзи) становив майже 800 тис. тонн, урожайність – 34,3 ц/га», – зазначив директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Микола Довба.

Важливо також, що  курс національної валюти в країні залишається прогнозованим. Заощадження громадян у гривні за 7 місяців 2013 року зросли на 25% у порівнянні з минулим роком. Приріст реальної заробітної плати за перше півріччя 2013 року склав 9,6%. Середньомісячна зарплата на 1 серпня 2013 року становить по Україні 3222 грн, а оборот роздрібної торгівлі зріс у 2013 році на 11%. Окрім цього, кількість зборів і податків скоротилася майже наполовину, а кількість документів дозвільного характеру, яких у 2010 році було 1200 видів, нині – лише 141.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: