Львівські «убозівці» перекрили міжнародний канал поставки важких наркотиків

Львівські «убозівці» спільно зі співробітниками Центрального слідчого бюро Головної комендатури Республіки Польща провели спеціальну операцію з метою перекриття міжнародного каналу поставки важких наркотиків.

Зокрема, 3 вересня 2013 року на території державного автомобільного митного пункту пропуску «Шегині» правоохоронці затримали групу іноземців, до складу якої увійшли четверо осіб віком від 30-ти до 54-х років. Серед затриманих зловмисників є подружжя, один з членів якого виступав у вказаній групі організатором. Ще двоє - їхні знайомі – виконавці кримінального правопорушення.

За словами начальника Управління по боротьбі з організованою злочинністю Головного управління МВС України у Львівській області полковника міліції Телиці Василя Васильовича, колеги з Центрального слідчого бюро Головної комендатури Республіки Польща та працівники УБОЗ Львівщини тривалий час проводили документування протиправної діяльності вищезгаданої злочинної групи. Зібравши достатньо доказів, усіх фігурантів було затримано «на гарячому» - під час перетину пішого переходу у пункті пропуску «Шегині».

«Під час обшуку громадян було виявлено та вилучено важкі наркотики, а саме - понад 4 кг «Амфетаміну» та 100 таблеток «Екстазі» на суму понад 1 мільйон гривень», - зазначив Василь Телиця, а також додав, що ці наркотичні засоби учасники групи «заховали» за допомогою клейкої стрічки у себе на тілі.

На цей час правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ознаками частини 2 статті 307 Кримінального кодексу України. Учасників злочинної групи затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Триває досудове слідство.

Василь Телиця також наголосив, що завдяки добре налагодженій і тривалій співпраці з колегами з Польщі, співробітникам УБОЗ вже неодноразово доводилося затримувати і припиняти діяльність міжнародних злочинних груп.

«Так, щороку відбувається затримання двох-трьох злочинних груп, - сказав начальник УБОЗ Львівщини. – Зокрема, цього року було розпочате кримінальне провадження щодо злочинної групи, яка займалася постачанням наркотичних засобів на територію України в особливо великих розмірах. Торік учасники цієї групи спробували транспортувати на терени нашої держави 30 кілограм кокаїну. У вересні цього року матеріали кримінального провадження будуть передані до суду», - сказав він.

Також відзначимо, що вказане кримінальне провадження, яке вже незабаром скерують до органів правосуддя, було розпочате за ознаками статті 307 ККУ (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), однак вже вирішується питання про перекваліфікацію провадження на статтю 305 Кримінального кодексу України (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів).

 

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: