Конфлікт у Раві-Руській: мер скаржитиметься Тягнибоку на депутатів (відео)

Міський голова Рави-Руської Ірина Верещук готує офіційний лист-звернення до голови ВО "Свобода" Олега Тягнибока щодо конфлікту, що розгорівся у місті. Верещук вимагає від Тягнибока провести люстрацію депутатів від "Свободи" у міській раді. Про це вона повідомила сьогодні, 5 вересня, під час прес-конференції, - інформує кореспондент "Дивись. Інфо".

За словами Верещук, лідер ВО "Свобода" може не до кінця володіти ситуацією, "а те, що йому доводять його побратими, є викривленим і не відповідає дійсності".

"ВО "Свобода" набрала на останніх виборах 43,5% голосів. Вона має нести моральну відповідальність за такі речі і не дозволити людям ставити приватні інтереси вище, ніж публічні і громадські", - наголосила міський голова.

Лист має бути готовим і підписаним мешканцями Рави-Руської до кінця наступного тижня. "Після загальних зборів "свободівці", зокрема Богдан Юрдига, Володимир Тістик з побратимами зі Львова, питали простих людей, скільки їм заплатили. Людям ніхто ніколи не платив і не збирається! А підписи під листом скріплять віру людей, що справедливість є", - каже Верещак.

"Я сподіваюся і вірю, що здоровий глузд і ті гарні гасла, під якими "Свобода" тріумфально зайшла у Верховну Раду, візьмуть верх, і керівництво розбереться, проведе люстрацію і зможе переконати місцевих депутатів, що конструктив і діалог - це краще, ніж конфлікт і поглиблення кризи. Люди змучилися слухати неправду і про любов до України", - резюмувала мер.

Нагадаємо, у Раві-Руській на Львівщині триває конфлікт між мером та депутатами міської ради від ВО "Свобода", які становлять більшість у раді. 1 вересня у місті відбулися збори громадян, на яких, зокрема, йшлося про відмову депутатів голосувати за виділення земельних ділянок під будівництво індивідуального житлового будинку 139 громадянам. На зборах містяни засвистали представників ВО "Свобода".

4 липня секретаря Рава-Руської міськради від "Свободи" Любомира Кашубу впіймали на хабарництві. Він за 1000 доларів США пообіцяв позитивно вирішене питання під час сесії міської ради про виділення земельної ділянки під будівництво й обслуговування житлового будинку. Наприкінці липня депутати міської ради від "Свободи" проігнорували засідання позачергової сесії, де мали відсторонити секретаря ради від займаної посади.  9 серпня депутати не проголосували за виділення 139 мешканцям земельних ділянок.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: