Мер Рави-Руської погрожує "свободівцям" перевиборами (відео)

Міський голова Рави-Руської Ірина Верещук буде ініціювати перевибори Рава-Руської міської ради, якщо її депутати від ВО "Свобода" й надалі будуть ігнорувати мера та пленарні засідання. Про це вона повідомила сьогодні, 5 вересня, під час прес-конференції, – інформує кореспондент “Дивись. Інфо“.

"Якщо криза буде поглиблюватися, і місцевий осередок ВО "Свобода" буде ігнорувати факт, що у місті є міський голова, вибраний законно, не буде нести відповідальність за необрання секретаря ради, ігнорувати пленарні засідання, не голосувати за очевидні речі (відмова депутатів голосувати за виділення земельних ділянок 139 громадянам), - ми будемо йти на перевибори", - наголосила мер.

За словами мера, депутати-"свободівці" отримали на своїх родичів і на себе 35 земельних ділянок, але відмовляються голосувати за виділення землі простим людям. Поза тим, за даними мера, у місті розклеєні оголошення про продаж саме цих земельних ділянок по 10 тис. у.о. - за 10 сотих.

"Люди йдуть під гаслами "ми не допустимо свавілля", "нам не здригнеться рука, коли ми будемо захищати інтереси простих громадян", а самі, використовуючи ці гасла, працюють на самозбагачення й отримують земельні ділянки. І не тільки ділянки. Всі розуміють, чиї фірми працюють, коли виконуються підряди у місті. Коли бюджетною комісією керує депутат-"свободівець", і у ній є більшість від "Свободи", то яка фірма буде підрядником?"

Як твердить мер, отримані "свободівцями" землі можна повернути громаді міста через суд. "Але на це потрібне рішення сесії, але їх (депутатів-"свободівців") є більшість - і вони не проголосують".

Нагадаємо, у Раві-Руській на Львівщині триває конфлікт між мером і депутатами міської ради від ВО "Свобода", які становлять більшість у раді. 1 вересня у місті відбулися збори громадян, на яких, зокрема, йшлося про відмову депутатів голосувати за виділення земельних ділянок під будівництво індивідуального житлового будинку 139 громадянам. На зборах містяни засвистали представників ВО "Свобода".

4 липня секретаря Рава-Руської міськради від "Свободи" Любомира Кашубу впіймали на хабарництві. Він за 1000 доларів США пообіцяв позитивно вирішене питання під час сесії міської ради про виділення земельної ділянки під будівництво й обслуговування житлового будинку.

Наприкінці липня депутати міської ради від "Свободи" проігнорували засідання позачергової сесії, де мали відсторонити секретаря ради від займаної посади.  9 серпня депутати не проголосували за виділення 139 мешканцям земельних ділянок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: