У "Свободі" прокоментували слова Верещук

Голова Рава-Руської міськради Ірина Верещук ллє бруд на депутатів від ВО «Свобода» через те, що депутати від ВО «Свобода» викрили махінації Ірини Верещук та її родича, заступника голови земельної комісії Ярослава Смика довкола виділення земельних ділянок у Раві-Руській. Про це заявляє Жовківська районна організація ВО «Свобода». 5 вересня міський голова Рави-Руської дала прес-конференцію для львівських медіа, щоб відбілити свою репутацію, а натомість очорнити депутатів від ВО «Свобода». На прес-конференції вона постійно перекручувала факти, висмикувала фрази з контексту та намагалась ввести громадськість в оману.Про це повідомила прес-служба ЛОО ВО "Свобода"

По-перше, щодо ігнорування свободівцями сесії міськради. Фракція ВО «Свобода» є найдисциплінованішою у міській раді та завжди відвідує всі сесії. Єдиний випадок, коли депутати не прийшли на засідання, був 30 липня, оскільки сесія була незаконною. Депутатам не повідомили причини скликання сесії, не роздали ні порядок денний, ні проекти рішень, а це суперечить регламенту ради та Закону України «Про місцеве самоврядування». Коли порушення закону були усунені, депутати від «Свободи» взяли участь у сесії.

Наступне викривлення фактів стосується кількості ділянок, які депутати-свободівці нібито отримали на себе та своїх родичів. Ці звинувачення нічим не підкріплені. Ще 29 серпня Ірині Андріївні було скеровано депутатське звернення з проханням надати інформацію хто, коли і де з депутатів та їх родичів взяв ділянку в Раві-Руській у 2010-2013 роках. Але відповіді немає й досі.

Що ж до депутата Смута, прізвище якого вона постійно називає, то ці ділянки ще в липні 2010 року були розподілені рішенням громадських зборів, тобто за це голосували самі равчани. Жителі Рави-Руської погодилися на виділення земельних ділянок тим громадянам, які готові були оплатити виготовлення містобудівної документації. 26 жовтня 2010 року на останній сесії попереднього скликання депутати проголосували за цей список, сформований на громадських зборах. Тоді серед депутатів міськради було лише двоє свободівців.

Та Ірина Верещук, звинувачуючи свободівців у захланності, не обмовилась і словом про свої 2 гектари землі, які вона вкроїла у сопошинської громади. Якщо Степану Смуту равчани самі погодилися дати землю, то зрозуміло, що жителів Сопошина ніхто не запитував, чи згодні вони надати 2 гектари землі Ірині Верещук, тодішньому юристу Рава-Руської міськради, яка до Сопошина не має жодного стосунку.

Апогеєм скандалу в Раві-Руській Ірина Верещук назвала те, що свободівці навмисно блокували виділення мешканцям міста 139 ділянок. По-перше, далеко не всі зі списку є мешканцями міста. А по-друге, свободівці хотіли виділити землю, але прагнули зробити це, не порушуючи закону. Ірина Верещук, маючи юридичну освіту, змушувала депутатів голосувати за незаконне рішення, а саме за виділення 139 ділянок пакетом. Це при тому, що навіть земельна комісія не перевірила усіх заяв, а проглянула їх лише вибірково. Результатом такого грубого недопрацювання могло стати виділення ділянки не відомо кому. Крім того, через невідповідності в одній заяві пакетне голосування може спричинити скасування рішень щодо решти ділянок.

Та не відомо, через що так бідкається Ірина Верещук: те, що 139 громадян почекають наступної сесії, поки земельна комісія розгляне документи, щоб законно виділити їм ділянку, чи через те, що депутати викрили її фінансові махінації довкола виділення землі. Як пояснили власники раніше отриманих ділянок, їх змушували переплачувати утричі за оформлення документів на землю, адже без укладення договору з фірмою Ярослава Смика, родича голови міськради, людям просто не видавали рішення на руки. Саме через це равчани почали звертатись за підтримкою до депутатів ВО «Свобода».

Уже зовсім абсурдними виглядають звинувачення націоналістів у знищенні пам’ятника Борцям за волю України. Адже до будівництва цієї скульптури, яку громада освятили в 2008 році, долучились і свободівці. Тому цілком логічно, що депутати від «Свободи» виступили з ініціативою відновлення монументу, а також звернулися до автора скульптури, який погодився відреставрувати пам’ятник. Після того, як свободівці подали до міськради заявку про відновлення пам’ятника, Ірина Верещук зчинила галас, бо, очевидно, розраховувала прославитися, відновлюючи скульптуру. Але чи потрібен громаді міста такий фальшивий патріотизм Ірини Верещук, яка привселюдно сказала: «Такі пам’ятники будувати неприпустимо. Це собі на присадибній ділянці можна збудувати скульптуру і до неї молитися, її посвячувати».

Вершиною безглуздя стало те, що Ірина Верещук вбачає політичний підтекст в підпалах автівок та господарських будівель у Раві-Руській. Безумовно, що постраждалі заслуговують на співчуття та розуміння, але до чого тут політика? Щонайменше   аморально робити собі піар-кампанію на чужій біді. Варто наголосити, що 1 вересня на сході міста був присутній заступника начальника Жовківського райвідділу міліції Дмитро Розумовський, який сказав, що у вчинені підпалів підозрюють людину з психічними відхиленнями.

Замість того, щоби виконувати свої службові обов’язки, Ірина Верещук невтомно роздуває придумані скандали та скликає прес-конференції, аби скомпрометувати націоналістів. Оскільки «Сильна Україна» влилась у Партію регіонів, то, очевидно, Ірина Андріївна готує політичну платформу, аби на наступні вибори забезпечити собі підтримку провладної партії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: