У Львові пройдуть дні європейської спадщини

«За лаштунками відомого Львова» – так звучить цьогорічне гасло, згідно з яким обиралися основні пункти програми цьогорічних Днів Європейської Спадщини у Львові. Подивитися іншими очима на давно відомі пам'ятки, відкрити для себе нові факти про певну будівлю, розповісти іншим таємниці того чи іншого об'єкта

«European heritage days, або Дні європейської спадщини, проходять кожного вересня по всій Європі. Це день, коли маловідомі закриті споруди відкривають свої двері для відвідувачів, щоби розповісти таємниці, приховані за їхніми фасадами. Офіційно започаткована Радою Європи у 1991 році, ця традиція покликана привернути увагу до культурної спадщини та її ролі у розвитку сучасного суспільства.

Підготовка Днів європейської спадщини - це не лише ініціатива істориків та реставраторів, а й чудова нагода для жителів міста та численних організацій, які борються за збереження спадщини, хоча б раз на рік показати громадськості результати їхньої діяльності та пристосувати ці об’єкти до відвідування як мешканцями, так і туристами», - повідомили організатори.

Усі заходи в рамках Днів європейської спадщини є безкоштовними і базуються на ініціативі людей, яким небайдужа історія їхнього міста. Цього року львівський  День європейської спадщини пройде 21 вересня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: