Росія ще звзятіше тиснутиме на Україну – представники ЄС

В ЄС усвідомлюють, що тиск Росії на сусідів буде посилюватися, тому важливо, щоб це питання залишалося на порядку денному Євросоюзу.

Міністри закордонних справ країн Євросоюзу, які зібралися в суботу, 7 вересня, у Вільнюсі, попередили Росію про те, що не слід чинити тиск на сусідів, які прагнуть до більш тісних відносин із Заходом, інформує видання Дзеркало Тижня.

Після зустрічі з верховним представником із закордонних справ і політики безпеки ЄС Кетрін Ештон ЄС міністри визнали, що країни Східного партнерства "стикаються з великим тиском".

"Якщо говорити про наші відносини з сусідами на Сході, ми хочемо, щоб вони могли самі вибирати свої економічні і політичні відносини", - сказала журналістам Ештон.

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс (Linas Linkevicius), у свою чергу, попередив, що "тиск Росії на Україну та інших східних партнерів буде посилюватися, тому важливо, щоб питання залишалося в порядку роботи ЄС".

У програмі східного партнерства ЄС беруть участь шість країн: Вірменія, Азербайджан, Білорусія, Грузія, Молдова і Україна. Більш тісні відносини з цими країнами є одним із пріоритетів головування Литви в Раді міністрів ЄС.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: