Сех звертається до уряду щодо фінансування ліквідації наслідків діяльності шахт

Київські будівельники випадково відшукали палац князя Володимира
Столичні будівельники спокійно проводили будівельні роботи по ремонту сходинок на перехресті Володимирської вулиці і Андріївського узвозу, і не очікували, що виявлять фундамент палацу князя Київської Русі Володимира Великого.

Народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Ірина Сех звертається до прем’єр-міністра України Миколи Азарова щодо необхідності термінового виділення коштів на ліквідацію негативних наслідків виробничої діяльності шахт ДП  «Львіввугілля» у Сокальському районі та на проведення ремонту дорожнього полотна в цьому районі. Про це йдеться у депутатському запиті  народного депутата на адресу керівника уряду.   

«Із закриттям малопродуктивних і збиткових вуглевидобувних шахт Державного підприємства «Львіввугілля» окремі території та населені пункти Сокальського району, які розміщені в зоні гірничих виробок, зазнають руйнівного впливу. За останні десять років активізувалися процеси просідання земної поверхні та відбувається підтоплення значної території ґрунтовими водами та водами річок Західний Буг, Болотня, Рата та Солокія. Через постійне перебування у високоерозійному середовищі руйнуються інженерні комунікації, збудовані в попередні роки, а гідроспоруди для захисту населених пунктів від шкідливої дії вод є малоефективними та малопотужними. На сьогодні у зоні підтоплення перебувають прилеглі до зон гірничих виробок шахт села Бендюга, Сілець, Межиріччя, Острів, Глухів, Городище та хутір Груд Сілецької сільської ради Сокальського району. Коштів, які були виділені протягом 2010-2012 років з бюджетів усіх рівнів для реалізації заходів із захисту територій населених пунктів Сокальського району в межах бюджетних програм «Реструктуризація вугільної та торфовидобувної промисловості» та «Ліквідація наслідків підтоплення територій в містах і селищах України», достатньо лише для підтримки діючих захисних систем і для недопущення розвитку більш активних процесів підтоплення та руйнації мереж життєзабезпечення і житлових будівель», - йдеться в депутатському запиті.

Як зазначає народний депутат, у вкрай незадовільному стані дороги в районі. Зокрема, для проведення робіт з капітального та поточного ремонтів регіональної автомобільної дороги державного значення Р-15 «Ковель - В.Волинський – Червоноград - Жовква» загальною протяжністю 62, 1 км відповідно до розробленої проектно-кошторисної документації необхідно 156,4 млн. гривень; для ремонту обласної автомобільної дороги місцевого значення О141607 «Сокаль - Червоноград» загальною протяжністю 9, 3 км  - 19,7 млн. гривень; для автомобільної дороги місцевого значення Т-14-08 «Угринів - Хоробрів» протяжністю 8, 4 км  - 14, 2 млн. гривень. Загальна потреба у коштах для проведення в 2013 році робіт з капітального та поточного ремонтів зазначених вище ділянок автомобільних доріг становить 190, 3 млн. гривень.

Ірина Сех звертається до уряду щодо необхідності вжити невідкладних заходів з ліквідації підтоплення прилеглих до зон гірничих виробок шахт сіл Бендюга, Сілець, Межиріччя, Острів, Глухів, Городище та хутора Груд Сілецької сільської ради Сокальського району та  виділити на це кошти. Депутат просить доручити міністерствам і відомствам вжити невідкладних заходів з ліквідації підтоплення прилеглих до зон гірничих виробок шахт Сокальського району,  при формуванні проекту Державного бюджету України на 2014 рік врахувати необхідність фінансування в повному обсязі заходів відповідно до пп.10 п. 2 ч. ІІ Загальнодержавної цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2013-2017 роки, вжити невідкладних заходів з капітального та поточного ремонтів зазначених вище ділянок автомобільних доріг та при формуванні проекту Державного бюджету України на 2014 рік врахувати потреби Львівської області в коштах на ремонт автомобільних доріг загального користування.

Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: