Голова та секретар однієї з сільських рад Яворівського району завдали громаді збитків на півмільйона гривень

Обвинувальні акти стосовно вказаних посадовців прокуратурою Яворівського району вже скеровано до суду. Останні обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 1,2 ст. 367 КК України.    Працюючи на вказаних посадах вони вчинили службову недбалість, тобто неналежно виконували службові обов'язки через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки та істотну шкоду.

Зокрема, посадові особи не перевіривши достовірність даних в рішеннях сільської ради, незаконно, надали дев’ятьом громадянам земельні ділянки для будівництва та ведення особистого селянського господарства.
У подальшому, громадяни на підставі незаконних рішень органу місцевого самоврядування виготовили державні акти на право власності на земельні ділянки.
Зазничимо, що загальна площа земель наданих для будівництва та обслуговування житлових будинків становить 0,5324 га, грошова оцінка яких становить понад 300 тисяч гривень, а для ведення особистого селянського господарства надано землю площею 0,5635 га вартістю більше 260 тисч гривень.
Таким чином, посадові особи сільської ради завдали територіальній громаді збитків на загальну суму понад півмільйона гривень.
 прес-служба прокуратури Львівської області

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: