У Львові відбудеться обласний Олімпійський урок

Дев’ятий рік поспіль Національний олімпійський комітет України спільно з Міністерством освіти і науки України, Міністерством молоді та спорту України проводять Всеукраїнський Олімпійський урок з метою залучення дітей та молоді до активних занять спортом, утвердження здорового способу життя та популяризації олімпійського руху.

14 вересня у День фізичної культури і спорту в столиці України Києві на Хрещатику відбудеться унікальна спортивна акція – Всеукраїнський Олімпійський урок.

Відтак активно відзначатиметься День фізичної культури та спорту, Всеукраїнські акції «Олімпійський урок» та «Олімпійський тиждень» і на Львівщині. У всіх містах та районах області сформовано відповідні плани, заплановано проведення спортивних свят, вікторин, майстер-класів, показових тренувань, змагань за участю провідних спортсменів, вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл, спортивних клубів; зустрічі керівництва місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з фізкультурно-спортивним активом тощо. Цьогорічні заходи на Львівщині будуть присвячені також і Року Івана Боберського.

Центральним святом буде відкритий Олімпійський урок для учнів 4-7 класів загальноосвітніх шкіл, який відбудеться 12 вересня 2012 року о 12 годині в легкоатлетичному манежі навчально-спортивної бази літніх видів спорту МО України у м.Львові (СКА, вул. Клепарівська, 39-а). З 11 год. 30 хв. в приміщенні цієї однієї з найкращих спортивних баз України будуть відкриті експозиції та стенди дитячо-юнацьких спортивних шкіл Львова.

На цьому спортивно-мистецькому святі будуть присутні уславлені спортсмени Львівщини, чемпіони та призери Олімпійських Ігор, представники влади та спортивної громадськості. А учні загальноосвітніх шкіл разом зі своїми педагогами зможуть на трибунах манежу спостерігати за виступами кращих спортсменів Львівщини та показовими тренуваннями вихованців ДЮСШ з багатьох видів спорту (акробатика, спортивні танці, волейбол, хокей, боротьба, бокс, фехтування, художня гімнастика, легка атлетика, фрісбі, велосипедний та мотоциклетний спорт) й матимуть змогу записатися у спортивні секції й поспілкуватися з олімпійцями. Загалом організатори очікують до 3-х тисяч учасників на цьому Олімпійському уроці.

Ці заходи відбуваються в рамках нових соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» й проводяться на виконання на виконання доручення Віце-Прем’єр-міністра України К.І. Грищенка №25660/1/1-13 від 18.07.2013 р.

Довідково.

З метою пропаганди здорового способу життя, поширення ідей олімпізму, розвитку олімпійського руху шляхом залучення широких верств населення до занять спортом, формування серед дітей та молоді мотивації до здорового способу життя, виховання дітей та підлітків та гуманістичних ідеалах олімпізму, а також на виконання доручення Віце-Прем’єр – міністра України К.І. Грищенка №25660/1/1-13 від 18.07.2013 до листа Національного олімпійського комітету України від 07.06.2013 №665-НК та з метою активізації ролі та значення фізичної культури і спорту в суспільно-громадському житті Львівщини голова Львівської облдержадміністрації В.В. Шемчук підписав доручення за № 98/0/6-13 від 9 серпня ц.р. щодо проведення в області спортивно-масових та освітньо-виховних заходів з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту, проведення Всеукраїнського олімпійського уроку та Олімпійського тижня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: