Українську книжкову справу держава не порятує, - президент Форуму видавців (відео)

"Українську книжкову справу порятує не держава, не закупівлі з міського, обласного чи державного бюджету, а коли українці візьмуться дружно за руки, витягнуть гроші зі своїх кишень і куплять хоча б по 2 книжки замість "півлітри", - наголосила сьогодні, 9 вересня, у ході прес-конференції Президент Форуму видавців у Львові Олександра Коваль. Відтак, вона закликала українців "здати по 10, 100, 1000 грн - хто скільки має": "це нам справді допоможе більше, ніж будь-які державні дотації".

За словами Коваль, на алкоголь, тютюн, наркотики українці витрачають 76 млрд грн на рік, а на книжки - 1 млрд 600 грн. "І якщо хтось буде говорити, що українці сильно бідні, я їм кожного разу говоритиму цю цифру. Українці не бідні, вони просто накурилися і напилися", - стверджує Коваль.

Водночас, за даними заступника голови Львівської ОДА Ірини Романів, цього року у департаменті інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю ОДА, у регіональній програмі розвитку і підтримки інформаційного простору, на Форум видавців закладено 100 тис. грн, а у департаменті культури і охорони культурної спадщини - 90 тис. грн.

"У квітні вперше вийшло доручення Кабінету Міністрів, яким було визначено, що на державному рівні треба створити організаційний комітет. За останні роки це є добрий результат інколи дуже наполегливої праці організаторів Форуму. Визнання на державному рівні важить багато, особливо, коли ми говоримо про фінансову підтримку, - впевнена Романів. - Щоб підготувати таке розмаїття заходів, потрібен неабиякий фінансовий ресурс. На доручення Кабміну було дано розпорядження ОДА про забезпечення організації Форуму видавців".

Також оскільки у Львові відбувається ремонт доріг, за даними Романів, була проведена робота з управлінням внутрішніх справ над логістикою пересування містом учасників Форуму видавців.

З казни Львова цьогоріч на проведення Форуму видавців було виділено 120 тис. грн. "Кошти малі, але це все, чим ми розпоряджаємося", - зазначила начальник управління культури Львівської міськради Ірини Подоляк. За її словами, у 2013 році на закупівлю книжок і передплату видань для публічних бібліотек Львова виділено 140 тис. грн, а на підтримку україномовного книговидання - 422 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: