Не завжди центральна влада до кінця розуміє, що таке місцеве самоврядування, - Садовий

У Львові експерти говорять про місцеве самоврядування. Сьогодні у міській раді відбувся круглий стіл «Система місцевого самоврядування в Україні та взаємодія з виконавчими органами влади на місцях» за участю представників Львівської міської ради, Львівського регіонального відділення Асоціації міст України та представників Асоціації місцевих влад Латвії.

«Ми завжди мали гарні стосунки з Латвією. Це дуже близька нам ментально країна. Про країни говорити можна багато. У моєму розумінні, якщо через 20-30 років запитати молоду людину, звідки він, то він буде говорити про місто, а не про країну. Бо міста – це центри науки, мистецтва, виробництва. Я завжди маю велику повагу до людей, які працюють у містах. Не завжди центральна влада до кінця розуміє, що таке місцеве самоврядування. Працювати в місті – це покликання. Мені приємно, що так багато гостей приїхало сьогодні до Львова – є мери, які працюють у наших містах, є мери з Латвії», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

У круглому столі взяли участь керівники 57 виконавчих органів міських рад латвійських міст. В рамках заходу відбулась також презентація про стратегічні напрямки розвитку міста Львова, дискусія про актуальні проблеми місцевого самоврядування в Україні та Латвії та підбиття підсумків зустрічі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: