Садовий закликав «Свободу» не приймати популістичних рішень

Міський голова Львова категорично проти підняття цін на послуги з теплопостачання. Тому місто буде виконувати рішення Галицького районного суду про зупинення дії ухвали про скасування двоставкового тарифу.

«Місто буде виконувати рішення суду. Мерія не подавала жодної заяви, це є відносини наших комунальних підприємств, які потрапили у нетипову ситуацію. Бо вони б були вимушені звертатись у Нацкомісію з проханням піднімати тарифи на 38%. Це недопустимо. Я категоричний противник будь-якого підняття цін на тепло. Має бути межа популізму, не можна приймати популістичні рішення, які шкодять громаді», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, вчора за позовом ЛМКП «Львівтеплоенерго» та ЛКП «Залізничнетеплоенерго» була прийнята ухвала суду, яка зупиняє дію ухвали про скасування двоставкового тарифу.

Як повідомили у ЛМКП «Львівтеплоенерго» та ЛКП «Залізничнетеплоенерго», обидва підприємства звернулись з позовною заявою щодо визнання незаконною ухвали «Про скасування рішень виконавчого комітету від 20.10.2006 № 1189, від 08.06.2007 № 365, від 02.09.2008 № 930». Йдеться про ухвалу щодо скасування двоставкового тарифу на теплопостачання, після прийняття якої, згідно з розрахунками «Львівтеплоенерго» та «Залізничнетеплоенерго», плата за тепло мала б зрости на 38%.

Нагадаємо, 18 липня сесія Львівської міської ради подолала вето міського голови на ухвалу «Про скасування рішень виконавчого комітету від 20.10.2006 № 1189, від 08.06.2007 № 365, від 02.09.2008 № 930». Відповідно, тепловики провели розрахунок нового одноставкового тарифу для подання на затвердження в НКРП. Відтак, плата за теплопостачання, відповідно до нового тарифу, мала б зрости на 38%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: