Театр юного глядача покаже нові вистави

У першому українському театрі юного глядача розпочався новий театральний сезон. Цей сезон є 94 на рахунку театру і керівництво театру обіцяє показати декілька нових вистав українських режисерів.

Відкриють сезон постановкою п’єси Тетяни Іващенко під назвою «Втеча з реальності», режисером якої є Володимир Борисюк. Концепція п’єси полягає у проблемі наркоманії.

«Обрали ми її через проблемну та актуальну тематику наркозалежності і через те, що, на жаль, наркоманія дуже поширена серед молоді, ми, як театр для дітей та юнацтва, просто зобов’язані висвітлити цю проблему», - розповідає Юрій Мисак, художній керівник театру для дітей та юнацтва.

Наступною виставою у репертуарі театру буде п’єса Заслуженої артистки Україні Ольги Гапи під назвою «Карпати відкриті для світу», п’єса містить діалоги на англійській мові та є повчально-пізнавальною для дітей.

Також буде представлено виставу Романа Волька під назвою «Наш Тарас», котра присвячена 200-річному ювілею Тараса Шевченка.

Останньою з основних чотирьох вистав буде п’єса Моріса Метерлінка «Синій птах», режисером якої буде Олексій Кравчук. Заплановано постановку також багатьох закордонних п’єс, особливо німецьких та австрійських авторів.

«Ми зацікавлені у співпраці з містом, у театральній сфері, тому що працювати з театром юного глядача нам було дуже цікаво і ми сподіваємось, що працювати з іншими театрами буде не менш цікаво», - розповів Оскар Варва, керівник відділу міжнародних відносин міста Відень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: