У Києві пройдуть Дні Львова

19—22 вересня у Києві пройдуть Дні Львова «Україна — Львів — Європа», повідомляють організатори

Локація — Мистецький Арсенал.

У ці дні двір київського Арсеналу перетвориться на львівський центр з його площею Ринок, міською ратушею та Італійським двориком. Там, просто у столиці, можна буде відчути Львів — говорять організатори із Львівського товариства у Києві.

У програмі (День у Львові та Вечір у Львові) передбачені виступи знаменитих львів’ян: Святослава Вакарчука, Руслани та батяр-бенду «Галичина». Щовечора серед відтворених львівських площ та кам’яниць лунатиме музика львівських композиторів — українських класиків у виконанні симфонічного оркестру.

Львівське театральне мистецтво буде представлене видовищними вечірніми виставами театру на ходулях «Воскресіння» .

Під час Днів Львова у Києві гості зануряться в атмосферу Львова, відчують його дух та доторкнуться до його серця. Всього за 4 дні «Львів можна буде відчути: музично-класичним, театральним, батярським, ретро-мелодійним і сучасним. А ще інтелектуальним, спортивним...», — розповідає режисер програми Василь Вовкун.

Усе те, чим Львів славиться здавен: кава, шоколад, пляцки (пироги), бомбони (цукерки), пиво — привезуть з собою відомі бренди. І яке ж місто Лева без його традиційних кав’ярень та кнайп? Посмакувати львівське можна буде прямо в Італійському дворику.

Дизайнером проекту є головний декоратор закладів мережі «Local» Михайло Москаль.

Метою такого заходу, за словами ідеолога та автора ідеї Івана Васюника, є не лише показати Львів як гостинне місто ласощів, кави та пива, середньовічних забудов, але й місто Лева в контексті його історичного, архітектурного, музейного та мистецького внеску в розвиток європейської та української культури.

«До того ж, програма розроблялась таким чином, щоб ознайомити зі Львовом кожного: від дитини до батька, від студента до людини поважного віку, від цінителя класики до фаната сучасного», — говорить Васюник.

Ділючись своїм досвідом, пан Іван визнає: «Львів для мене — завжди повернення у бурхливий період початку дорослого життя. Але навіть у тих молодих ритмах мені знадобилися роки, щоб пізнати усі перлини рідного міста. Буду безмежно радий, якщо збережу трохи часу для молодих гостей заходу».

Тож «Відчуймо Львів» 19—22 вересня в Мистецькому Арсеналі.

Вхід 19.09 протягом дня, 20 та 21 до 16:00 та 22.09 до 15:00 вільний.

Вхід на вечірню програму за квитками (вартість 40 грн, для учнів, студентів та пільговиків 20 грн, для дітей до 12 років вільний).

Кількість квитків обмежена.

Попередній продаж квитків у касі Мистецького Арсеналу з 12.09.2013.

Організатор заходу: Львівське товариство у Києві у співпраці з Львівською обласною радою, Львівською облдержадміністрацією та Львівською міською радою.

Дні Львова афіша

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: