Дні Львова у Києві: батярський блюз, театр на ходулях, Руслана та Океан Ельзи

Львів презентує себе у столиці. 19-22 вересня у Києві пройдуть Дні Львова «Україна-Львів-Європа». Локація – Мистецький Арсенал. У програмі передбачено чимало цікавих заходів – інсталяції, виступи симфонічного оркестру, театр на ходулях, батярський блюз, шаховий турнір, львівське музичне ретро, запашна кава та солодощі під запальні танці Руслани та пісні Святослава Вакарчука.

«У ці дні двір київського Арсеналу перетвориться на львівський центр з його площею Ринок, міською Ратушею та Італійським двориком. Просто у столиці можна буде відчути Львів», - розповідають організатори Днів Львова у Києві із Львівського товариства у Києві.Печать

У програмі (День у Львові та Вечір у Львові) передбачені виступи знаменитих львів’ян: Святослава Вакарчука, Руслани та батяр-бенду «Галичина». Щовечора серед відтворених львівських площ та кам’яниць лунатиме музика львівських композиторів – українських класиків у виконанні симфонічного оркестру.

Львівське театральне мистецтво буде представлене видовищними вечірніми виставами театру на ходулях «Воскресіння».

«Наше завдання – показати Львів, щоб він був відкритим на усі українські міста, щоб люди приїжджали до Львова, надихались енергетикою нашого міста, відпочивали. Це буде об’єднувати Україну, кожен з нас дізнається більше один про одного. Безперечно, туризм, як і внутрішній, так і зовнішній, - це додаткові робочі місця у наших містах», - зазнає міський голова Львова Андрій Садовий.

«Під час Днів Львова у Києві гості дійств зануряться в атмосферу Львова, відчують його дух та доторкнутися до його серця. За 4 дні Львів можна буде відчути музично-класичним, театральним, батярським, ретро-мелодійним і сучасним. А ще інтелектуальним, спортивним», - розповідає режисер програми Василь Вовкун.

Усе те, чим Львів славиться здавен – кава, шоколад, пляцки (пироги), бомбони (цукерки), пиво – привезуть з собою відомі бренди. І яке ж місто Лева без його традиційних кав’ярень та кнайп? Посмакувати львівське можна буде прямо в Італійському дворику.

Дизайнером проекту є головний декоратор закладів мережі Local Михайло Москаль.

«Метою такого заходу є не лише показати Львів, як гостинне місто ласощів, кави та пива, середньовічних забудов, але і місто Лева в контексті його історичного, архітектурного, музейного та мистецького внеску в розвиток європейської та української культури.

До того ж, програма розроблялась таким чином, щоб ознайомити зі Львовом кожного: від дитини до батька, від студента до людини поважного віку, від цінителя класики до фаната сучасного», - розповідає ідеолог та автор ідеї Іван Васюник.

Іван Васюник визнає: «Львів для мене – завжди повернення у бурхливий період початку дорослого життя. Але навіть у тих молодих ритмах мені знадобилися роки, щоб пізнати усі перлини рідного міста. Буду безмежно радий, якщо збережу трохи часу для молодих гостей заходу».

Організатори запрошують усіх з 19 до 22 вересня «відчути Львів» в Мистецькому Арсеналі. Вхід 19 вересня протягом дня, 20 та 21 до 16:00 год та 22 вересня до 15:00 год вільний. Вхід на вечірню програму за квитками (вартість - 40 грн., для учнів, студентів та пільговиків - 20 грн., для дітей до 12-ти років - вільний).

Кількість квитків обмежена. Попередній продаж квитків у касі Мистецького Арсеналу з 12 вересня.

Організатор заходу: Львівське товариство у Києві у співпраці з Львівською обласною радою, Львівською облдержадміністрацією та Львівською міською радою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: