Рада не має права встановлювати тариф на теплопостачання, - Пайонкевич

У Винниках забарикадували вхід до міської ради - протестують проти дій ЖЕКу
У Винниках міську раду забарикадували «гілками, дошками, ящиками та іншими предметами». Про це повідомляє патрульна поліція Львова на своїй сторінці у Facebook.

Юридичне управління ЛМР наголошує на необхідності дотримання чинного законодавства. Відтак, прийняття ухвал про скасування рішення виконавчого комітету щодо двоставкового тарифу на теплопостачання було неправочинним, оскільки відновлення дії тарифу на теплопостачання на рівні 2005 року є фактично встановленням тарифу, що не є в компетенції Ради.

«Ми писали застереження до цієї ухвали, ми мали зауваження до самої процедури її прийняття. Ми говоримо про те, що скасування радою рішень  виконавчого комітету можливі тільки тоді, коли ці рішення не відповідають закону. Ми говоримо про те, що відновлення дії тарифу на теплопостачання станом на 2005 рік, на нашу думку, є неможливим. Рада не має права встановлювати тариф на теплопостачання, а в цьому випадку якраз це відбулося.

Наразі, поки дійсна ухвала суду про забезпечення позову та призупинення дії ухвали до розгляду справи по суті, підстав для затвердження нових тарифів немає. Але я думаю, що власне аналіз цього нового тарифу має бути максимально прозорим і відкритим, щоб ні в кого не виникало сумнівів чи застережень, в якому розмірі міг би бути встановлений тариф на теплопостачання.

Закиди щодо неправильності розрахунків тарифів на тепло працівниками «Львівтеплоенерго» та «Залізничнетеплоенерго» є неправомірними, оскільки ці працівники несуть юридичну відповідальність за кожну подану цифру.

Щодо закидів про віддання в концесію міських комунальних підприємств, то хочу наголосити, що відповідно до статті 26 ЗУ «Про місцеве самоврядування» таке рішення приймає Львівська міська рада. Не виконавчий комітет, не міський голова, це є виключні повноваження депутатського корпусу Львівської міської ради. Тому такі закиди є щонайменше незрозумілими», - каже начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич.

Нагадаємо, за позовом ЛМКП «Львівтеплоенерго» та ЛКП «Залізничнетеплоенерго» була прийнята ухвала суду, яка зупиняє дію ухвали про скасування двоставкового тарифу. Як повідомили у ЛМКП «Львівтеплоенерго» та ЛКП «Залізничнетеплоенерго», обидва підприємства звернулись з позовною заявою щодо визнання незаконною ухвали «Про скасування рішень виконавчого комітету від 20.10.2006 № 1189, від 08.06.2007 № 365, від 02.09.2008 № 930». Йдеться про ухвалу щодо скасування двоставкового тарифу на теплопостачання, після прийняття якої, згідно з розрахунками «Львівтеплоенерго» та «Залізничнетеплоенерго», плата за тепло мала б зрости на 38%.

Нагадаємо, 18 липня сесія Львівської міської ради подолала вето міського голови на ухвалу «Про скасування рішень виконавчого комітету від 20.10.2006 № 1189, від 08.06.2007 № 365, від 02.09.2008 № 930». Відповідно, тепловики провели розрахунок нового одноставкового тарифу для подання на затвердження в НКРП.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: