Садовому соромно, але вулиці Пекарську та Січових Стрільців у вересні таки відкриють

Ремонтні роботи на дорогах міста тривають. Як розповів міський голова Львова Андрій Садовий, казначейство не проплачує кошти підрядникам за виконані роботи на вул Січових Стрільців та вул Пекарській. Однак, у вересні ці дороги відкриють для проїзду транспорту. Вул Січових Стрільців планують відкрити вже наступного тижня.

«Вул Пекарська та вул Січових Стрільців у вересні будуть відкриті. Там укладена бруківка, вона має відстоятись. Наступного тижня буде більше ясності. Але по цих роботах казначейство нам оплату не пропускає. Це сотні тисяч гривень, які ми винні підрядникам. Соромно просити підрядників продовжувати роботи за власні кошти, бо вони їх вже не мають. Але у вересні ці дороги будуть відкриті.

По вул Січових Стрільців вся бруківка вимощена. Зараз підрядник має зробити роботу по хідниках, по велосипедній доріжці. По самому проїзду для машин, думаю, з понеділка можна буде відкривати. День-два подивимось по ситуації, щоб усе відстоялось.

По вул Пекарській казначейство взагалі коштів не проплачує. Це неможливо пояснити, як місто має виконувати роботи, коли гроші казначейство не проплачує.

Тому вул Січових Стрільців наступного тижня зробимо проїзною. По вул Пекарській будемо пробувати також, але має бути спроможність завершити роботи. У вересні вулиця точно буде відкритою», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Також мер розповів, що деякі роботи по ремонтах доріг не будуть розпочинати, оскільки нема гарантій по проплатах.

«У нас є певні дороги, які ми планували робити, але враховуючи такі великі непроплати, ми їх не розпочали. Наприклад, по вул Виговського ми не розпочинаємо роботи, бо нема гарантій по проплатах. Ми не можемо ввійти в зиму з незавершеними роботами. Ми плануємо до кінця року об’єм, який розпочали, завершити. Щоб люди мали можливість їздити нормальними дорогами», - додав міський голова Львова Андрій Садовий.

Також виникають проблеми з роботами на вул Городоцькій-Шевченка, бо казначейство не проплачує кошти підрядній організації.

«Проблема одна – це казначейство. Якщо зараз кошти пройдуть, то роботи відновлять. Надзвичайно складно працювати. Такої складності у розрахунках за часи незалежності ніхто не пригадує. Завдання принципове – щоб усі розпочаті роботи до кінця року були завершені. Ця розв’язка потрібна, бо це спростить сполучення, буде менше заторів по вул Городоцькій», - додав міський голова Львова Андрій Садовий.

Як уточнили у Личаківській районній адміністрації, на вул Пекарській вже завершили проїжджу частину, зараз кладуть плитку на тротуарах. Підряднику за виконані роботи казначейство не пропускає орієнтовно 320 тис грн.

За інформацією Галицької районної адміністрації, на вул Січових Стрільців завершили брукування. Казначейство не пропускає підряднику 0,5 млн. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: